Funtime OPTIČKA VARKA

Evo kako izgledaju gradovi kao igračke

  • Autor: tportal.hr
  • 9.5.2011 15:30:42
  • 9.5.2011 13:49:37

Fotografi mogu laganim pokretom kamere stvoriti dojam da su ljudi na igralištu minijaturne figurice, a gradovi modeli u muzeju. U današnje vrijeme već postoje objektivi i softveri specijalizirani baš za takvu optičku varku. Nadamo se da ćete uživati u maloj skupini primjera takvih fotografija – od Pentagona do Manhattana

Iako su umjetnici koji koriste tehniku laganog pomaka kamere često pod udarom kritičara da se koriste jeftinim trikovima da bi postigli efekt, sportski fotograf Vincent Laforet dao im je legimitet prestižnim nagradama koje je dobio za svoj rad.

Sama tehnika pomaka kamere da bi se postigao efekt nije nešto novo. Postoji već od samih početaka fotografije, a sredinom šezdesetih nastao je i prvi objektiv specijaliziran za taj efekt. Takve objektive je danas u vrijeme digitalne fotografije zamijenio softver koji postiže isti učinak.

Skupili smo malu zbirku fotografija raznih autora s interneta koji su se uspješno okušali u tom obliku fotografiranja, a njihove radove možete pogledati u fotogaleriji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više