Funtime JAHTE IZ KUĆNE IZRADE

Održana regata kartonskih čamaca u New Yorku

  • Autor: tportal.hr
  • 9.5.2011 13:50:34
  • 9.5.2011 12:13:20

Studenti Sveučilišta Stony Brook u New Yorku održali su regatu kartonskih čamaca na jezeru Roth Pond. Ovo natjecanje prvi put je održano davne 1988, a čamci se smiju izraditi samo od kućnih materijala

Ovogodišnja regata kartonskih čamaca vidjela je mnoge kreativne dizajne – od Batmobila do šarenog mitskog zmaja. Studenti Sveučilišta Stony Brook, kao i svake godine, na jezero Roth Pond donijeli su svoje kartonske jahte iz kućne izrade kako bi se dobro zabavili.

Cilj utrke kartonskih čamaca je prijeći s jednog kraja jezera na drugi, a da barčice ne potonu. Ova vrsta studentske zabave traje već 23 godine.

'Čamci smiju biti napravljeni samo od predmeta koje se svatko ima kod kuće – kartona, konopca, ljepila, voska i sličnog, a čamci se kategoriziraju kao jahte i gliseri', rekao je predsjednik studentske vlade Mark Maloof.

Ove i prošle tri godine nagradu za najbolje sagrađen čamac dobili su članovi Društva hispanskih inženjera. Ove su godine oni bili ti koji su sagradili plutajući kartonski Batmobil.

'Naravno, uopće se ne radi o pobjedi, već o duhu događaja. U stvarnosti, ovo je najbolja zabava cijele godine kad svi polude, majice se skidaju, a u centru događaja su djevojke, pivo i zabava', rekao je igrač ragbija Jesse Thompson.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više