Funtime ŠKOT OTKRIO AMERIKU

Christopher Columbo zapravo je Pedro Scotto

  • Autor: S. F.
  • 10.3.2009 8:28:23
  • 10.3.2009 8:30:00

Poznati svjetski istraživač i moreplovac Christopher Columbo, zaslužan za otkriće američkog kontinenta, zapravo se zvao Pedro Scotto i bio je škotskog podrijetla, tvrdi španjolski povjesničar

Španjolski povjesničar Alfonso Ensenat de Villalonga opovrgnuo je prihvaćeno stajalište o podrijetlu slavnog moreplovca Christophera Columba. Dok većina povjesničara smatra da je Columbo rođen u obitelji mornara iz Genove u Italiji ili da potječe iz španjolskih pokrajina Galicije ili Katalonije, De Villalonga ne slaže se ni s jednom od teorija.

On smatra da je Columbo zapravo bio sin prodavača i da je kršten kao Pedro, a ne Christopher. 'Njegova obitelj prezivala se Scotto i nije bio talijanskog, nego škotskog podrijetla', izjavio je španjolski povjesničar.

'Imao je svijetle oči i pjegice. Također, bio je plavokos, iako je brzo posijedio. Tako su ga opisali njegovi suvremenici. Nimalo poput portreta koji ga navodno prikazuju, a na kojima je njegov lik posve izmišljen', objasnio je De Villalonga.

Pri istraživanju povjesničar se služio kronikama Lucija Marina Sicula u kojima se slavni istraživač naziva Pedro Columbo, a ne Christopher. Alfonso Ensenat de Villalonga tvrdi da je moreplovac zaslužan za otkriće Amerike jedno vrijeme plovio s gusarom Vincenzom Columbom te da je prezime preuzeo da bi zaštitio svoju porodicu, prenosi Telegraph.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više