Funtime MEHANIČKA BESKUĆNICA

Upoznajte Donu, robota koji prosi

  • Autor: tportal.hr
  • 2.5.2011 10:08:34
  • 2.5.2011 9:30:00

U zadnjih pedesetak godina roboti polako zamjenjuju ljude na teškim ili besmislenim poslovima. No južnokorejski dizajner Min Su Kim napravio je korak dalje i stvorio robota koji prosi ili – kako bi on to rekao – 'traži donacije od prolaznika znakovitom interakcijom'

Čini se da će uskoro i beskućnici ostati bez posla. Južnokorejski dizajner Min Su Kim iz Seula stvorio je robota po imenu Dona čija je funkcija prositi novac od prolaznika, a prodaje ih preko svoje internetske stranice.

Naravno, tko si može priuštiti Donu napravio je odličan poslovni potez. Slatki narančasti robot sigurno će se sam otplatiti, s obzirom da mu je jedina vještina uvjeravanje ljudi da mu ostave nešto novca u škrabici.

Kao u vicu o čovjeku koji kupuje jabuke po cijeni od jedne kune, oguli ih, zamota u celofan, pa prodaje po pet kuna, Dona će s vremenom sigurno skupiti dovoljno novca za još jednu Donu. Vjerojatno vidite u kojem smjeru to ide – carstvo malih narančastih mehaničkih robova koji lutaju gradom i zveckaju škrabicama. Možda je Min Su Kim trebao nazvati svoju kreaciju Oliver Twist.

Uz članak postoji i film koji pokazuje Donu u akciji, pa i sami možete pogledati koliko je sposoban mali robot koji 'motivira donacije'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više