KRIVI KAMIONET

Lopovi provalili u kombi specijalaca na vježbi

28.04.2011 u 08:50

Bionic
Reading

Dva tinejdžera pljačkala su kombije na parkiralištu gradskog vijeća u Manchesteru u Velikoj Britaniji kad su provalili u crni kamionet u kojem su ugledali četvoricu maskiranih ljudi naoružanih automatskim oružjem. Radilo se o pripadnicima britanskih specijalnih postrojbi koji su bili usred protuterorističke vježbe. Tinejdžere su pustili nakon što su ih temeljito isprepadali

Tijekom noćne protuterorističke vježbe, članovi čuvenog britanskog SAS-a nalazili su se u kombiju na parkiralištu gradskog vijeća. Jedan član specijalaca se odmarao, drugi je pratio radiostanice, treći je snajperom pratio lažnu metu, a četvrti je bio u stanju pripravnosti u slučaju iznenadne potrebe.

Ono što su britanski specijalci najmanje očekivali bilo je to da će ugledati dvojicu tinejdžera koji pokušavaju provaliti u svaki kombi na parkiralištu u nadi da će naći kakav skupi alat koji bi mogli ukrasti. Nakon što su ih spazili, vojnici su odlučili nastaviti vježbu osim ako maloljetnici ne pokušaju i njih orobiti – što se naravno i dogodilo.

Nije teško zamisliti lica dvojice tinejdžera kad su uspjeli provaliti u kombi i ugledali četiri maskirana i naoružana muškarca. Maloljetnici su pokušali pobjeći, no dvojica specijalaca koji su pošli za njima ulovili su ih i temeljito isprepadali.

'Do današnjeg dana ta dva idiota vjerojatno nisu znala u čiji su kombi provalili, no nadam se da ih je to barem opametilo da se okane protuzakonitih aktivnosti', rekao je vođa jedinice.

Nakon što su tinejdžere pustili na slobodu, članovi SAS-a prekinuli su vježbu i vratili se u bazu. Cijela stvar nije prijavljena policiji kako bi se izbjeglo pojavljivanje specijalaca na sudu.