Funtime IZDRŽLJIVI JAPANAC

Najstariji muškarac na svijetu proslavio 114. rođendan

Japanac Jiroemon Kimura, trenutačno najstariji muškarac na svijetu, nakon smrti Amerikanca Waltera Brueninga koji je bio stariji od njega, proslavio je u utorak 114. rođendan u okolici Kiota, na zapadu Japana

Reuters
Jiroemon Kimura
'To je velika čast za mene i nemam riječi kojima bih opisao svoje osjećaje. Shvaćam to kao znak neba i veoma sam dirnut', rekao je Kimura.

Odgovarajući na pitanje o potresu i tsunamiju koji su 11. ožujka poharali sjeveroistok Japana, Kimura je rekao da ništa o tome nije čuo.

'Pa to je strašno', uzviknuo je kada je čuo o razmjerima katastrofe. 'No pred takvom prirodnom pojavom ljudi ne mogu puno učiniti', kazao je.

Kimura koji je rođen 19. travnja 1897, radio je četrdesetak godina na pošti, a nakon odlaska u mirovinu posvetio se uzgajanju povrća, čime se bavio sve do 90. godine. Ima sedmero djece, od kojih je petero još živo, 14 unučadi, 25 praunučadi i 11 prapraunučadi.

Najstariji čovjek na svijetu je Amerikanka Besse Cooper rođena 26. kolovoza 1896. koja će ove godine proslaviti 115. rođendan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više