GAMEREPORT

Little Big Planet – platformska arkada

29.11.2008 u 15:10

Bionic
Reading

Napokon je stigla igra koja će definitivno 'spasiti' Playstation 3

Little Big Planet svoju egzistenciju započeo je kao opskurni projekt jednog malog developerskog studija. No igra je u međuvremenu zapela za oko velikom Sonyju. LBP je preko noći pretvoren u projekt koji je trebao <b>'spasiti' Playstation 3</b>. Igra je uistinu briljantna. Kao prvo, revitalizira gotovo zaboravljeni žanr <b>klasičnih platformskih arkada</b>… Tako je, LBP podsjeća na stare hitove Amige i SNES-a koji su bili aktualni prije petnaestak godina.

Međutim, to ne znači da je igra staromodna ili dosadna! Naime, LBP koristi gotovo sve trikove klasičnih arkada, ali ih oplemenjuje modernim dosezima. Na primjer, tu je <b>realistična fizika</b>. Svi su objekti u igri podložni gravitaciji i inerciji što ih čini uvjerljivim i živim. <b>Grafika</b> je san snova; predmeti su napravljeni od virtualnog kartona, drveta, tkanine i stakla te izgledaju kao da su ispali iz animiranog filma. U igri je i šest sedam 'svjetova' sa specifičnim grafičkim temama.

Više pogledajte u videoprilogu:

Ipak, najvažniji LBP-ov moment je <b>prekrasan editor nivoa</b>. Uz pomoć intuitivnog sučelja, možete stvarati vlastite objekte i čitave razine! Zatim ih fino snimite na tvrdi disk ili pak plasirajte na internet. Inače, na tom se istom internetu već nalaze deseci tisuća korisničkih nivoa i svi su spremni za download na vašu konzolu! Dakako, download je besplatan, pa neka skidanje i zabava započne! Što reći, nego da je zbog toga LBP-ov rok trajanja gotovo neograničen. Ovo je igra o kojoj će se još puno pisati i diskutirati.