GAMEREPORT

Red Alert 3 – povratak Sovjeta

29.11.2008 u 10:37

Bionic
Reading

Red Alert prvi put je otišao u pravi 3D te ratovanju donio novu stranu

Nakon dugog čekanja, došao je novi nastavak legendarne RTS franšize Red Alert! Igrači sa stažem će se prisjetiti kako se Red Alert 2 odvijao u zastarjeloj 2D grafici. Dakako, 'trojka' je otišla u puni 3D kako koristi grafički engine iz C&C Generalsa. Normalno, stvari su dodatno ušminkane, pa iako RA 3 ne pršti od gomile poligona, ima vrlo atraktivne specijalne efekte. Na primjer, tu je presijavanje sunca na užarenom tlu, izvrsno rekreirana voda, izboji munja, plazme, laseri itd. Konačno, RA je zadržao svoj koloristični i veseli vizualni stil.

Više pogledajte u videoprilogu:

Inače, RA 3 podržava tri glavne frakcije. S nama su ponovno Sovjeti, zapadni saveznici, ali i Japanci. Otkud sad oni? Proizašli su iz sovjetskog poigravanja s tijekom vremena čiji je cilj bio ubiti Einsteina i tako preokrenuti ratnu plimu. Stvari su pošle po zlu, Sovjeti su izgubili tehnologiju atomske bombe, a na svjetsku scenu je izronio novi neprijatelj. Glavna sovjetska moć i dalje leži u tenkovima i kopnenim trupama Apocalypse.

Japanci su pak nešto posebno. Koriste nanotehnologiju te filozofiju Transformersa. Točno, njihove jedinice se pretvaraju iz mlaznih aviona u anime robote i slično. Nadalje, Japanci imaju i ponešto specifičnu izgradnju baze, ali o tome se dodatno informirajte u videoprilogu. Sve zaokružuju i visokobudžetni HD filmići u kojima su sudjelovali brojni poznati holivudski glumci. Sve u svemu, Red Alert 3 poslužit će kao izvrsna zabava svim ljubiteljima ove franšize. A zbog svoje vedrine i 'atmosferičnosti', mnoge će igrače uvući i u cijeli RTS žanr.