NAJMANJI U NEW YORKU

Amerikanka živi u stanu od devet kvadrata!

05.04.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Ako ste mislili da je vaš stan skučen, nemate pojma. Amerikanka Felice Cohen živi u devet kvadratnih metara, ali zato ima pogled na centar Manhattana

40-godišnja Felice Cohen plaća samo 700 dolara mjesečno (da, njima je to 'samo') da bi živjela na Upper West Sideu u New Yorku, dok njezini susjedi, primjerice, izdvajaju oko 3.000 dolara mjesečno. Razlog tomu je kvadratura u koju je stisnula svoj život.

U samo devet kvadratnih metara životnog prostora rasporedila je sve neophodne stvari. Kuhinje nema, a krevet joj se nalazi na 55 centimetara od stropa. 'Prvu noć sam imala napadaj panike. Kad sam se probudila usred noći, sa svih strana sam imala zidove i strop i uhvatila me panika. No već sljedeća noć je prošla mirno i sad mi je prilično ugodno', rekla je Felice za MailOnline.

Kupatilo je toliko maleno da mora sjediti postrance da bi obavila nuždu, a kad izlazi iz tuš kabine mora biti posebno pažljiva da se negdje ne udari. Zbog nedostatka prostora čuva banane u mikrovalnoj, a mnoge privatne sitnice ostavila je u obiteljskoj kući. Dnevna soba svodi joj se na fotelju kraj prozora s lampom za čitanje.

Felice kaže da ju je na taj potez inspirirao otac koji ju je naučio da ne treba kupovati ono što si ne možeš priuštiti. 'Htjela sam živjeti na Manhattanu, ali nisam htjela potrošiti sav svoj novac i našla sam ovaj stančić preko prijatelja. Sjajna je lokacija, odmah pored Central Parka', kaže Felice.

Osim što ne smije pretjerati s kupovinom odjeće, morala je ekonomizirati i mnoge druge stvari u svom životu. Tako, primjerice, ima samo dva tanjura, jednu vilicu i jednu žlicu. Ipak, jednom je prilikom uspjela strpati devetoro ljudi u stan.