14-GODIŠNJAK PREVESLAO PLAVCE

Dječak glumio policajca i izvršio dva uhićenja

04.03.2009 u 13:50

Bionic
Reading

Policajci u jednoj postaji u Chicagu bili su očito toliko zaokupljeni poslom da nisu primijetili klinca od 14 godina koji se obukao kao i oni i čitav se dan igrao patroliranja. Slijedi, naravno, disciplinski postupak za odgovorne

Dječak od 14 godina koji bi htio postati policajac nije, čini se, mogao izdržati čekanje, pa se ušuljao u policijsku postaju južnog okruga Chicaga i navukao uniformu, piše AP. Čak su mu na jednom od šaltera dali radioprijemnik.

Sve bi bilo još koliko-toliko razumljivo da klinac nije proveo punih pet sati sati s dežurnom patrolom za taj dan te izvršio dva uhićenja, od kojih je jedno uključivalo savijanje ruku iza leđa i stavljanje lisica. K tome, još daleko od vozačke dozvole, klinac je dva sata proveo iza volana.

Kada se predvečer vratio u policijsku postaju nadzornica Jody Weis je primijetila da novopečenom policajcu fale dijelovi uniforme i da nema oružje.

'Ono što sam otkrila bilo je apsolutno neprihvatljivo', rekla je žena, dodajući da ne vjeruje koliko su policajci iz smjene bili nepažljivi.

Sedam policajaca je završilo na disciplinskom postupku, a dječak, koji je pred sucem za maloljetnike izjavio da se ne osjeća krivim, ipak neće završiti u pritvoru. Određeno je da mora nositi elektronski uređaj za nadzor.