HOBI JEDNOG ZADRANINA

Čudesne pisanice s likom premijerke i Šeherezade

26.03.2011 u 08:11

Bionic
Reading

Zadarski entuzijast i ljubitelj pisanica u posljednjih je godinu dana izradio preko tisuću jaja, među kojima nema nijednog s istim motivom

Zadranin Albert Špar posljednjih se godinu dana posvetio izradi najneobičnijih pisanica. Za svoj je novi hobi toliko zapeo da je dosad izradio preko tisuću različitih jaja. Motivi su najrazličitiji – od morskih, uobičajeno šarenih, do pisanica s političkim i likovima iz crtića.

Kako piše Zadarski list, među pisanicama se mogu naći jaja s likom Šeherezade, zatim premijerke, Paje Patka i drugih popularnih likova. Pisanice je izrađivao od upotrijebljenih jaja lijepeći ljuske.

'Iako je potrebno puno živaca, kroz svoj rad zapravo živce opuštam. To mi predstavlja zadovoljstvo, a ideje same dolaze. Na putu vidim naizgled običnu granu i odmah imam viziju figure koju bi ona mogla predstavljati', rekao je Špar za Zadarski list

Osim pisanica, Šparova kuća puna je i neobičnih figurica kao i maketa brodova koje izrađuje od različitih predmeta koje drugi ljudi smatraju otpadom, od školjaka, algi i spužvi do plutenih čepova i kamenčića.