Funtime KOSMATI GENIJALCI

Znanstvenici bujne kose imaju svoj klub

  • Autor: tportal.hr
  • 23.3.2011 11:33:38
  • 23.3.2011 9:30:00

Što je zajedničko jednom od najboljih gitarista svih vremena Brianu Mayu i ravnatelju Geološkog muzeja na Sveučilištu u Wyomingu Brentu H. Breithauptu? Obojica su članovi relativno nepoznatog Kluba znanstvenika bujne kose

Kao što samo ime kaže, Klub znanstvenika bujne kose okuplja znanstvenike koji imaju dugu, raskošnu čupu. Ovaj neobičan klub osnovao je psiholog Steven Pinker koji trenutno predvodi Odjel za psihologiju na Harvardskom sveučilištu. Bez ikakvog srama i s određenom dozom ponosa navodi to i na svojoj sveučilišnoj internetskoj stranici.

Steven Pinker je 2001. osnovao klub koji se znatno proširio te razgranao u originalni i još dva nova kluba - Klub znanstvenika koji su nekoć imali bujnu kosu i Klub znanstvenika bujnih brada i/ili brkova. Uvjet za učlanjenje u bilo koji od klubova od samog početka bio je da pristupnik mora biti znanstvenik i da je u nekom trenutku svog života imao bujnu kosu, bradu i/ili brkove te da se time ponosio.

Ponos je vrlo bitan čimbenik. Ovaj klub nije za sramežljive znanstvenike iz holivudskih filmova i klišeiziranih romana. Svi članovi dugih lepršavih frizura drže svoje fotografije na internetskoj stranici Kluba.

Redove Kluba tijekom godina popunili su matematičari, astronomi, lingvisti, organski kemičari, računalni stručnjaci, imunolozi, genetičari, fizičari te mnogi drugi znanstvenici oba spola, svih boja kose i frizura.

Među poznatijima su i tek nedavno primljen (no dugogodišnji počasni član) britanski muzičar Brian May koji je 2007. dobio diplomu iz astronomije, talijanski doktor kemije i gitarist u heavy metal bendu Mesmerize Piero Paravidino, osnivač kluba i psiholog Steven Pinker, francuska astronomkinja Ilana Harrus koja trenutno surađuje s NASA-om te tri sestre Bobrow koje zajedno imaju preko dva metra kose.

U galerijama službene internetske stranice možete vidjeti i ostalih tristotinjak članova i pročitati njihove osnovne podatke. Ako se smatrate potencijalnim članom ovog kluba, predlažemo vam da pažljivo pročitate upute za prijavljivanje na istom sajtu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više