Funtime UPOMOĆ, SNIMAJU!

Motorist pati od fobije od prometnih kamera

  • Autor: K. D.
  • 3.3.2009 8:38:38
  • 3.3.2009 8:40:00

Neki se boje pauka, neki otvorenih prostora, a neki su totalno opsjednuti strahom od sigurnosnih kamera za nadzor brzine vozila. Upoznajte Colina Ganta, motorista koji nikada nije napravio prometni prekršaj, nikada ne vozi preko dopuštene brzine, ali doživljava napad panike svaki put kada vidi objektiv uz cestu

Britanac Colin Grant možda je prvi vozač koji je otvoreno progovorio o svom užasnom strahu od kamera za nadzor brzine. Kako je ispričao novinarima Telegrapha, nije rijetkost da zaobilazi ceste s postavljenim uređajima značajno si produžujući put. Naime, kada ugleda kameru, Colin mora stati te nakon početnog preznojavanja doći k sebi.

Kaže da mu se u glavi uvijek vrte ista pitanja: što ako sam vozio prebrzo, hoću li izgubiti posao zbog toga, kako će se to odraziti na moju obitelj i sl.

Grantova situacija postala je toliko ozbiljna da su ga na razgovor pozvali nadležni za postavljanje prometnih kamera i objasnili mu kako nikome nije stalo globiti vozače, već ih ponajprije educirati. Inače strastveni motorist tjedno prijeđe i 800 kilometara i nikada ne prekoračuje dopuštenu brzinu. Usto, totalno ga živciraju divlji vozači. Čak mu i žena kaže da vozi previše oprezno.

Glasnogovornik udruge koja se bavi napadima tjeskobe priznao je kako Grant nije jedini koji ima fobiju od kamera za brzinu. Dodao je da i izvršni direktor njihova društva pati od istog problema. Također je naveo podatak da svaka šesta osoba pati od nekog neurotičkog poremećaja.

Kod nas, izgleda, vozači daleko više pate od nedostatka pažnje koju nastoje nadoknaditi brzinom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više