GAMEREPORT

Killzone 2 - lijepa pucačina

03.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Kada su se pojavile konzole nove generacije, to jest Playstation 3 i Xbox 360, mnogi su se pitali kako će izgledati igre na tim platformama. Tek danas imamo konačan odgovor. Napokon smo dočekali pravu pucačinu najnovije generacije!

Killzone 2 prva je prava 'next-gen' igra! Prije svega, zbog lude grafike Playstation 3. Izgleda da su se programeri napokon naučili programirati na ovoj konzoli. In game scene iz Killzonea 2 izgledaju poput CGI špica igara od prije godinu dana! Posebno su impresivne scene slijetanja u tzv. 'drop shipovima' koje obiluju poligonima te efektima 'zamuljavanja' za koje nećete vjerovati da su uopće izvedivi.

Pogledajte video recenziju!

No Killzone 2 puno je više od lijepe igre. Ovo je hard core taktički FPS koji od igrača zahtijeva trud i znoj. Igra nije obična pucačina. Ovo je taktička pucačina. Drugim riječima, par metaka ubija pa stalno morate tražiti zaklone. OK, ne želimo reći da se Killzone 2 odvija kao Rainbow 6, no svejedno morate paziti na stil borbe. Korištenje 'covera' nužno je. U suprotnom ćete se naći na brisanom prostoru te ćete biti idealna meta za zle Hellgaste. Nemojte zaboraviti ni bacati ručne bombe koje će vas spasiti u malo žešćim akcijskim trenucima.

Killzoneova čar leži i u izvrsnom multiplayu. Igra za više igrača trenutačno podržava osam mapa te sustav napredovanja na osnovi skupljanja bodova. Svaki bod otvara nova oružja i nove borbene klase. A osim borbe s do 32 'živa' igrača, možete se boriti i sa 15-ak umjetno-inteligencijskih 'botova'. A sada se još jednom moramo vratiti na tu genijalnu grafiku... Nijedna slika vam neće dočarati svu Killzoneovu čar. Jednostavno morate pogledati video da biste se uvjerili u to da se ovdje radi o nečemu  novom. Svjesni smo da će se mnogi PC igrači buniti što se Killzone 2 'ne vrti' i na njihovoj platformi. No u nadi je spas.