Funtime PRAVI HOGWARTS

Amerikanac otvorio akademiju magije

  • Autor: tportal.hr
  • 4.3.2011 16:50:14
  • 4.3.2011 13:28:00

Američki čarobnjak Oberon Zell-Ravenheart otvorio je prvu službenu školu magije - 'Sivu školu čarobnjaštva'. Oberon s jednom od svojih dviju supruga, Morning Glory, vodi internetsku čarobnjačku akademiju iz svog doma u blizini San Francisca

Šezdesetosmogodišnji Amerikanac iz Missourija Timothy Zell poznatiji je kao Oberon Zell-Ravenheart. Ovaj neobičan žitelj Kalifornije posvetio je svoj život proučavanju magije i prije šest godina otvorio je internetsku neprofitnu 'Sivu školu čarobnjaštva'.

Baš kao u školi čarobnjaštva Hogwarts autorice J. K. Rowling i 'Siva škola čarobnjaštva' poučava 16 različitih magijskih disciplina među kojima su čaranje, kontroliranje životinja, alkemija, izrađivanje čarobnih štapića. Učenici se također dijele u četiri drevne kuće - Vjetrovi, Vodene vile, Patuljci i Salamanderi.

Ljudi često nazivaju Oberona 'pravi Dumbledore' jer osim što je osnivač Sive škole čarobnjaštva, on je i ravnatelj svoje internetske institucije. Oberonu to ne smeta, jer su mu knjige o Harryju Potteru drage, no dodaje kako se on bavio čarobnjaštvom godinama prije nego što je autorica J. K. Rowling uopće razmišljala o pisanju romana. Između ostalog, romani o mladom čarobnjaku popularizirali su njegovu školu.

Tijekom osamdesetih, Oberon i jedna od njegovih dviju supruga Morning Glory stvorili su prvog jednoroga na svijetu. Manjim kirurškim zahvatom od koze su napravili životinju s jednim rogom. To je izazvalo nezadovoljstvo javnosti i Oberon i Morning Glory prestali su putovati s cirkusom koji je pokazivao 'jednoroga'.

Oberon Zell-Ravenheart i Morning Glory također su autori mnogih knjiga o čarobnjaštvu koje se smatraju 'magijskim biblijama'. Oberon kaže da, za razliku od mnogih drugih institucija koje poučavaju čarobnjaštvo, njegova daje pravo učenje. Učenici njegove škole uče 'metamagiju', kozmologiju i metafiziku, biljnu medicinu te mnoge druge magijske teorije i vještine.

Iako sve možda zvuči kao bedastoća, Siva škola čarobnjaštva trenutačno ima 735 učenika od kojih stotinu ima manje od 18 godina, a svi plaćaju godišnju članarinu od 30 dolara (160 kuna). Nakon sedam godina pohađanja Oberonove škole, bit će samostalni čarobnjaci s diplomom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više