SEKSBOTI DOLAZE

I robote ćemo jednog dana iskorištavati za seks

25.02.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Kao što su neke fotografije već u 19. stoljeću imale veze sa seksom, pa nakon njih filmovi, a danas internet kao nepresušno vrelo seksualnog stimulansa, tako će, smatraju znanstvenici, jednog dana i roboti poslužiti toj svrsi

Premda roboti danas primarno ne služe zadovoljavanju seksualnih apetita na bilo koji način, profesor robotike Rodney Brooks s MIT-a rekao je da nema razloga za sumnju da će jednog dana napredna tehnologija imati i neku seksualnu svrhu.

'Svaka tehnologija dosad imala je neku seksualnu namjenu', citirao je Couriermail Brooksa, osnivača i bivšeg šefa iRobota, tvrtke koja proizvodi robote. 'To je stvarno istina kad pogledamo fotografije iz 19. stoljeća, pa kasnije kućne videouratke, a i internet je golem izvor seksa. Da, siguran sam da će postojati seksboti, premda to nije primarna funkcija robota', dodao je.

Ipak, stručnjaci kažu da će za razvoj seksbota trebati još neko vrijeme. 'Padaju mi na pamet dvije verzije - postojat će roboti kao seksualne igračke, koje netko kontrolira. No predviđaju se i neke nečuvene stvari, primjerice da će se ljudi vjenčavati s robotima. Tko zna što se dogoditi za 300 godina, to jednostavno ne možemo predvidjeti, ali to i nije toliko važno', rekao je Brooks.

Međutim, znanstvenik koji se bavi istraživanjem umjetne inteligencije, David Levy, koji je nedavno doktorirao na temi o ljudsko-robotskim odnosima, rekao je za LiveScience: 'Isprva će se seks s robotima vjerojatno smatrati perverznim, ali kad prvi put izađe priča 'Seks s robotom je bio sjajan' u magazinu kao što je, recimo, Cosmo, pretpostavljam da će mnogi slijediti primjer.'