Funtime BLAGDANI U PROBLEMIMA

Njemačkoj fali Djedova Mrazova

  • Autor: A.S.
  • 28.11.2008 16:11:45
  • 28.11.2008 15:46:21

'Traži se muškarac, veseo, bucmast, po mogućnosti sa sijedom bradom i bez dosjea, za rad na mjesec dana.' Takvi se oglasi širom Njemačke sve češće mogu vidjeti jer toj zemlji trenutačno nedostaje kvalificiranih Djedova Mrazova

Nijemci globalnu financijsku krizu pokušavaju zaboraviti tradicionalnim proslavama. Međuim, baš im se u predbožićno vrijeme dogodilo da ne mogu naći dovoljno muškaraca koji bi na dječjim proslavama i u šoping-centrima glumili Djeda Mraza.

'Uloga Djeda Mraza nije nimalo lagana. Iskreno, mnogi nemaju ono što je potrebno da bi odigrali tu jednomjesečnu ulogu', rekao je Jens Wittenberger zadužen za odabir Djeda Mraza u jednom restoranu u Münchenu.

Agencija za zapošljavanje djedice od muškaraca traži da vole djecu, imaju organizacijske sposobnosti, da su pouzdani i imaju glumačkog talenta. Također zahtijevaju čist policijski dosje, piše Reuters.

'Ne možemo si dozvoliti da nam Djed Mraz na posao dolazi u automobilu. Sva djeca znaju da on putuje na saonicama koje vuku sobovi, pa ne želimo nikoga razočarati. Zato zaposlenici automobile moraju ostaviti nekoliko ulica dalje, a ostalo prepješačiti', rekao je Wittenberger.

'Po cijeloj se zemlji traže djedice, ali unatoč tome što je posao stresan, bolje je nego biti bez posla', kaže Wittenberger. Osim toga, u Njemačkoj zarađuju oko 60 eura po satu, što i nije toliko loše za veselog, bradatog lika iz priče.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više