SNJEŽNE RADOSTI

Obitelj sagradila vlastitu bob stazu

16.02.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Dok mnogima pogoršanje vremena znači samo loše stvari - hladnoću, čišćenje vozila i jutarnje sivilo - jedna obitelj u Pennsylvaniji već drugu godinu zaredom jedva je dočekala zimu i snijeg. Evansovi iz Landenberga ponovo su kao i prošle godine napravili svoju vlastitu bob stazu koja je dugačka preko 100 metara i zabavlja cijelo susjedstvo

Frank Evans iz Landenberga u Pennsylvaniji prije 15 godina počeo je za svoju djecu svake zime izrađivati bob stazu. Kako zadnjih desetak godina nije bilo dovoljno snijega za tu tradiciju, prošlogodišnja zima posebno je razveselila obitelj Evans izobiljem pahuljica i niskim temperaturama.

Ove se godine, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, tradicija na imanju obitelji Evans nastavila i Frank je ponovo sagradio bob stazu. Odličan mokar snijeg zaslužan je za preko 300 metara dugačku stazu koja ove godine ima čak i mali tunel.

Frank kaže da može postići brzinu od oko 50 kilometara na sat i da se radi o ludom i dugačkom spustu s ledenim vjetrom u kosi. Nažalost, ova zabava traje samo dok se snijeg ne otopi.

'Snijeg se topi svaki dan, no možete se kladiti da ćemo ponovo raditi bob stazu i sljedeće godine', kaže Frank Evans.