Funtime ZAŠTITNIK BUDUĆNOSTI

Građani Detroita žele kip Robocopa

  • Autor: tportal.hr
  • 15.2.2011 11:40:13
  • 15.2.2011 9:49:02

Što je počelo kao šala na Twitteru, preraslo je u ozbiljnu peticiju da se u Detroitu postavi kip Robocopa. Sad već postoje stranica na Facebooku i site koji skuplja novac za taj neobičan projekt

Prije 24 godine snimljen je prvi u seriji filmova o Robocopu – spoju čovjeka i mašine koji provodi zakon na nov i efikasni način. Nedavno je netko iz zabave na Twitteru pokrenuo ideju da se u Detroitu postavi kip Robocopa.

Gradonačelnik Detroita Dave Bing na samom početku kampanje za postavljanje statue Robocopa dobio je Tweet o tome da Philadelphia ima kip čuvenog filmskog boksača Rockyja Balboe, pa bi stoga Detroit trebao za maskotu odabrati Robocopa. Gradonačelnik je odbio ideju i pristojno se zahvalio za prijedlog.

No, nekim građanima toliko se svidjela ideja da su pokrenuli stranicu na Facebooku koja je ubrzo privukla više od 4.600 obožavatelja. Neprofitni centar za čišćenje prljavih četvrti Imagination station ponudio je svoj prostor za postavljanje kipa, a zagovornici ideje su pokrenuli skupljanje novca za statuu na Kickstarteru – internetskoj stranici koja služi za skupljanje sredstava za kreativne projekte.

Trenutni moto kampanje je 'Dijelom čovjek, dijelom stroj, potpuno javno financiran'.

Zasad su obožavatelji Robocopa skupili preko 16.500 dolara – oko trećine od 50.000 dolara koje skupljaju za kip. Navodno osoba koja je pokrenula cijelu ideju kaže da joj je žao što je to učinila jer se radilo o šali, a sad cijela stvar troši dragocjeno vrijeme gradonačelnika Binga.

'To je magija društvenih mreža. Mislim da nećemo imati problema sa skupljanjem novca s obzirom na energiju ljudi na internetu', kaže jedan od osnivača Imagination stationa Jerry Paffendorf.

Internetska kampanja za Robocopa nije trenutno jedina koja živi na ljubavi obožavatelja. Stranica www.barbieandken.com objavila je na Valentinovo da je čuveni Mattelov par igračaka ponovo zajedno.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više