VJEŠT S RUKAMA

Povučen oglas za 'golog majstora'

08.02.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Na internetskoj stranici Sveučilišta u Aucklandu na Novom Zelandu nedavno se pojavio oglas koji traži majstora za kućne popravke koji ih je voljan raditi bez odjeće. No oglas je ubrzo nestao zbog odluke Sveučilišta da je seksistički te nije u skladu s pravilom da svi poslovi koji se nude moraju biti sigurni za studente i 'bez iznenađenja'

Neobičan oglas koji se nedavno pojavio na internetskoj stranici Sveučilišta u Aucklandu na Novom Zelandu te izazvao bujicu negodovanja zbog svog seksističkog pristupa u međuvremenu je povučen. Oglas traži majstora za kućne popravke koji ih je voljan obavljati bez odjeće jer je poslodavac naturist.

'Goli majstor' trebao je za svoje usluge biti plaćen 14 i pol dolara na sat, a preduvjeti za dobivanje posla bili su radišnost i dovoljno samopouzdanja za rad bez odjeće. Oglas je još uvijek moguće vidjeti, no više nije moguće javiti se na njega.

Zbog kršenja propisa internetske stranice Student Job Search, koja omogućava studentima da nađu honorarne poslove koji su sigurni i 'bez iznenađenja', glasnogovornica spomenute stranice Lorna McConnon najavila je da će biti izbrisan. Viša stručna suradnicau odvjetničkoj tvrtki Minter Ellison Rudd Watts, Bridge Smith, kaže da se radi o povredi ljudskih prava jer svi poslovi koje oba spola mogu obavljati ne smiju se reklamirati samo za jedan.

'Ako ste kvalificirani za posao, možete se prijaviti za njega, a ako vas poslodavac ne želi zaposliti, mora to opravdati', kaže Bridget Smith.