Funtime ŠPANJOLSKA EGZOTIKA

U Madridu izgrađen hotel od smeća

  • Autor: tportal.hr
  • 20.1.2011 13:13:13
  • 20.1.2011 10:30:30

Ako želite pravu egzotiku, zaboravite dosadne pješčane plaže i avanturističke izlete po prašumama. Rezervirajte sobu u kojoj će vas okruživati zidovi izrađeni od otpada koje je izbacila plima, skupljenog smeća i predmeta kupljenih na buvljacima. To vas čeka u glavnom gradu Španjolske

Njemački umjetnik Ha Schult izgradio je u Madridu privremeni hotel od smeća. Premda je malen, peterosobni hotel Beach Garbage nalazi se na trgu Plaza de Callao i osmišljen je kao atrakcija Međunarodnog sajma turizma.

Schultova namjera bila je privući pažnju na velike količine smeća koje se stvaraju sve većim širenjem masovnog turizma u Europi. 'Stvorio sam hotel Beach Garbage jer su oceani postali najveće odlagalište smeća na planetu', rekao je za novinsku agenciju AFP.

Oko 30 do 40 posto predmeta iz privremenog hotela pronađeno je na plažama u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj.

Rose Piqueras, glasnogovornica projekta, rekla je da je cilj pokazati kontrast između slika koje služe kao reklama turistima i stvarne situacije. 'Htjeli smo pokazati u što bi se naši odmori mogli pretvoriti ako ne počnemo više pažnje pridavati čišćenju plaža', rekla je i dodala da su plaže na jugu Italije bile najgore, odnosno najbolji izvor smeća za izgradnju hotela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više