DUHOVITI EKONOMIST

Student platio školarinu vrećom novca

19.01.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Student ekonomije na Sveučilištu Colorado u Boulderu Nic Ramos u znak protesta na rastuće troškove studiranja platio je svoju školarinu od 14.309 dolara i 51 centa u novčanicama od jednog dolara i dvije kovanice

Student SveučilištaColorado u Boulderu Nic Ramos ogorčen je porastom troškova studiranja, pa je odlučio napraviti duhoviti protest – platio je svih 14.309 dolara i 51 cent novčanicama od jednog dolara i dvije kovanice. Nic Ramos je dva dana skupljao novac po bankama te ga stavio u vreću koja je na kraju težila 15 kilograma i odnio na sveučilište.

Kad je mladi gospodin Ramos stavio vreću na pult, sveučilišni blagajnici su bili bez teksta. Glasnogovornik Sveučilišta Colorado Bronson Hilliard kaže da je troje ljudi brojalo novac sat vremena.

'Sve je počelo kao šala. No, nakon što sam malo razmislio o cijeloj stvari, shvatio sam da se radi o apsurdnoj količini novca. Htio sam sveučilištu skrenuti pažnju na to', kaže Nic Ramos.

Nic Ramos kaže da sad više cijeni novac koji njegovi roditelji plaćaju da bi se on školovao. Prema mladom studentu, školarina Sveučilišta Colorado koju studenti plaćaju vrlo je visoka i nastavit će biti rasti.

Iako je mladi student nedvojbeno na duhovit način skrenuo pažnju na visoke cijene studiranja, svejedno nije odlučio svojim roditeljima olakšati plaćanje svoje školarine (koja će za njega, uzgred budi rečeno, ostati ista sve četiri godine zbog toga što nije iz Colorada). Nije potražio posao, a očito nema ni stipendiju.