NEMA IZMOTAVANJA

Bostonski sud pozvao mačka za porotnika

18.01.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Sud u Bostonu pozvao je mačka Sala da obavi svoju građansku dužnost i postane porotnik u jednom od suđenja. Iako su njegovi vlasnici, obitelj Esposito, poslali pismo u kojem objašnjavaju u čemu je problem, sud još uvijek očekuje da se Sal pojavi na sudu 23. ožujka

Savršen primjer zašto formulari ne bi trebali sadržavati glupa pitanja koja zadiru u privatnost je priča o mačku Salu koji se 23. ožujka mora pojaviti na sudu u Bostonu u ulozi porotnika jer su njegovi vlasnici, obitelj Esposito, napisali da imaju ljubimca kojeg smatraju članom obitelji.

Anna Esposito napisala je u međuvremenu pismo sudu u Bostonu u kojem objašnjava da je Sal narančasti mačak i da se sigurno radi o grešci, no sudski poziv još uvijek stoji. Gospođa Esposito uz pismo čak je dodala i veterinarsku potvrdu da se radi o kastriranom kratkodlakom mačku.

Zadnji pokušaj da riješe ovaj problem je bio kad su skrenuli sudu pažnju na činjenicu da Sal ne govori engleski, no na internetskoj stranici pravosudnog sustava SAD- a jasno piše da porotnici ne moraju govoriti savršen engleski. Kako stvari idu, sud će Salu najvjerojatnije dodijeliti prevoditelja.

Cijeli nesporazum je vjerojatno nastao nakon zadnjeg popisa stanovništva u kojem je obitelj Esposito navela svog mačka kao kućnog ljubimca.