MAGIČAN GRAD

Čarobnjak postao predsjednik novozelandske 'republike'

18.01.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Novozelanđanin Mike Self postao je peti predsjednik Republike Whangamomone i napravit će sve što može da svojim diplomatskim vještinama uzdigne svoj dom na nove visine

Republika Whangamomona nastala je prije 22 godine kad su je proglasili Novozelanđani iz istoimenog gradića u znak protesta što su ih vlasti preselile iz regije Taranaki u regiju Whanganui-Manawatu. Nakon dva ljudska predsjednika, pudlice i jarca, Whangamomona je dobila i svog petog predsjednika.

Automehaničar Mike Self godinama je živio u obližnjem mjestu Manaiji kao čarobnjak Willy Wiff, pa vjeruje da će zahvaljujući tome uspostaviti dobre odnose sa susjedima kao novi predsjednik Whangamomone. Bivši čarobnjak Mike Self obećao je svojim biračima da će koristiti čak i magiju u borbi protiv zla te da će nastaviti borbu Whangamomone protiv velikih gradova i političara koji misle da mogu odlučivati o malim mjestima.

Mike Self izabran je za predsjednika na Dan republike koji se održava jednom u dvije godine, no izbori nisu jedina zabava na taj dan. U Whangamomoni na Dan republike održavaju se i trke ovaca, demonstracije vještine s bičem te izbor za Mistera i Miss Whangamomone.

Predsjednica organizacijskog odbora Vanessa Kennedy kaže da je ideja za ovogodišnji karneval na plaži bila odlična jer nemaju plažu. Svi posjetitelji Whangamomone morali su kupiti putovnicu koja im je dala i pravo glasa na predsjedničkim izborima.

Možete kliknuti i ovdje ako želite pogledati dulji film koji prikazuje kako izgleda Dan republike u Whangamomoni.