PRAVI POLITIČAR

Upoznajte mačka Freddyja, gradonačelnika Sharona

17.01.2011 u 14:21

Bionic
Reading

Maleno mjesto Sharon u Wisconsinu ima neslužbenog gradonačelnika. Radi se o narančastom mačku Freddyju koji je na svoju važnu poziciju došao prije tri godine

Mjesto Sharon u Wisconsinu u SAD-u koje broji svega 900 stanovnika prije tri godine prihvatilo je narančastog mačka s ceste. Mačak kojeg su stanovnici nazvali Freddy nastanio se u gradskoj vijećnici i nije mu dugo trebalo da dobije i svoju fotelju.

Iako u stvarnosti selo Sharon nema gradonačelnika, Freddy ide gdje god zaželi, a među najdražim mjestima mu je poštanski ured koji zna posjetiti i dva puta dnevno. Kako se radi o muškom mačku i lovcu na miševe, stanovnici Sharona možda nisu trebali biti iznenađeni kad je prošle godine nestao na četiri mjeseca.

Naime, Freddy, kao i većina muških mačaka, voli lutati po cijelom selu, pa je vjerojatno odlutao na neko vrijeme i izvan njega. Stanovnici su bili vidno potreseni u tom kratkom razdoblju, no srećom njihov gradonačelnik nije ih zauvijek napustio.

Freddy se vratio i ponovno je u gradskoj vijećnici i u provjeri ostalih državnih službi u Sharonu. A nije mu strano provjeriti radi li još stražnji ulaz u lokalni restoran.

'Ovo je njegov grad. Svi ga znaju i paze na njega. Ako prelazi cestu, vozila će stati. On je gradonačelnik', kaže šef pošte Scott Vinke