EVO RUKE

Guinnessov rekorder će se rukovati 24 sata bez prestanka

17.01.2011 u 11:46

Bionic
Reading

Novozelanđanin Alastair Galpin drži neke od najneobičnijih svjetskih rekorda - od najbržeg guljenja kivija do pljuvanja čepa šampanjca u dalj. Sad pokušava dodati još jedan svojoj već vrlo impresivnoj zbirci. Bob Purdon i Galpin pokušat će se rukovati duže od 24 sata

Tridesetšestogodišnji Novozelanđanin Alastair Galpin, rođen u Južnoafričkoj Republici, i njegov kolega Bob Purdon natječu se protiv drugih parova u pokušaju da postave rekord najdužeg rukovanja na svijetu. Ovo natjecanje održava se u New Yorku na otvorenom.

Alastair Galpin drži 38 svjetskih rekorda čija je većina vrlo čudna. On primjerice najbrže guli kivije, najdalje otpuhuje kovanicei čokoladne bombone Maltesers te najdalje pljuje čep od šampanjca

Najteži rekord koji je do sada postavio bilo je održavanje najviše radijskih intervjua iz kaveza u tri tjedna. Zahvaljujući njegovoj osebujnoj kolekciji rekorda, Guinness je organizirao avionski let za Galpina kako bi sudjelovao u natjecanju za titulu svjetskog šampiona u rukovanju.

Pravila natjecanja su jednostavna. Dvojica kolega moraju sve raditi rukujući se dok postavljaju rekord, uključujući jesti, piti, spavati te odlaziti na zahod. Računa se da rukovanje nije prestalo ako jedan natjecatelj spava dok mu drugi trese ruku.

Osim što se radi o napornih 24 sata ili više rukovanja, natjecanje se održava na otvorenom, pa su se gospodin Galpin i Purdon specijalno pripremali na hladnoću odlascima na skijalište u Aucklandu kako bi priviknuli tijela na šok prelaska iz toplih novozelandskih temperatura na hladnu njujoršku zimu.

Dok ovo čitate, rukovanje traje već preko deset sati i još se ne zna hoće li rekord biti oboren i tko će ga postaviti.