Funtime KAD ZVJER UZVRATI PALJBU

Lisica nastrijelila lovca!

Jedan stari novinarski poučak kaže da nije vijest da je 'pas ugrizao čovjeka', nego je vijest da je 'čovjek ugrizao psa'

Ako je tome tako, onda mora da je ultimativna vijest dana da je lisica iz jedne šume u Bjelorusiji, u borbi za život nastrijelila iz dvocijevke mjesnog lovca.

Tako barem tvrdi neimenovani unesrećeni stanovnik sela Starije Poddubi, koji je u bolnicu dopremljen s ranjenim bedrom. Njegova je verzija da je nastrijeljenu lisicu podigao, pa spustio na tlo s namjerom da ju dokrajči kundakom, ali je lija šapom zahvatila obarač i ranila ga. Bjeloruski mediji ne navode što se potom dogodilo s lisicom.

Policija ipak provodi istragu, provjeravajući je li u 40-godišnjeg lovca možda ipak pucala neka ljudska ruka – je li riječ o pokušaju ubojstva ili možda o samoubojstvu.

Inače, u Bjelorusiji je lov na lisice legalan tijekom cijele godine. U Grodnenskoj oblasti, gdje se zbio ovaj slučaj, samo jesenas je zabilježeno desetak napada lisica na ljude (s bolničkim epilogom). Populacija divljih zvijeri u Bjelorusiji je mnogo očuvanija negoli u zapadnoj Europi. Možda najbolji primjer su staništa zubra - europskog bizona, o kojima mnogi na Zapadu nemaju pojma da uopće postoje.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više