TOP 10

Objavljen popis najnasilnijih videoigara

28.11.2008 u 10:39

Bionic
Reading

Neprofitna američka udruga National Institute on Media and the Family, koja se bavi proučavanjem utjecaja masovnih medija na djecu i obitelji, objavila je crnu listu nasilnih videoigara

Lista 10 najagresivnijih, najnasilnijih i seksom ispunjenih videoigara neprimjerenih za djecu pojavila se u javnosti. Premda u udruzi tvrde da im nije namjera oslabiti prodaju videoigara, to bi se lako moglo desiti, piše Guardian.

Naime, popis je namijenjen roditeljima da ih upozori na igre koje su nepodobne za djecu, ako sami prethodno nisu uočili da je igru zabranjeno prodavati djeci mlađoj od 17 godina. Vrh liste zauzeli su Gears of War 2, Far Cry 2 i Silent Hill: Homecoming.

U udruzi kažu da su svjesni toga da je igranje videoigara rašireno među svim dobima i spolovima i društveno sve prihvaćenije. No, smatraju da treba educirati roditelje.

Prema njihovu mišljenju, videoigre koje treba izbjegavati su: Blitz The League II, Dead Space, Fallout 3, Far Cry 2, Gears of War 2, Left 4 Dead, Legendary, Resistance 2, Saints Row 2 i Silent Hill: Homecoming. Nikakva pucnjava očito za mlađe od 17 ne dolazi u obzir u njihovom svijetu. Pitamo se puštaju li ti roditelji djecu tinejdžere u kino...