Funtime NANO-MRAZ

Napravljena najmanja božićna čestitka na svijetu

  • Autor: tportal.hr
  • 27.12.2010 17:35:31
  • 27.12.2010 15:00:00

Znanstvenici sa Sveučilišta u Glasgowu u Velikoj Britaniji na komadiću stakla napravili su najmanju božićnu čestitku na svijetu. Ovo neobično postignuće široko je otprilike koliko i vlas kose

Nakon prošlogodišnjeg najmanjeg snjegovića na svijetu znanstvenici su ponovo napravili sljedeću najmanju zimsku stvar - božićnu čestitku. Britanski inženjeri na Sveučilištu u Glasgowu napravili su najmanju čestitku na svijetu.

Ovo malo čudo visoko je 290, a široko 200 mikrometara, otprilike kao vlas kose. Da bismo mogli bolje razumjeti koliko je najmanja čestitka zapravo malena, moramo dodati kako je nevidljiva ljudskom oku, a na jednu poštansku marku bi i ih stalo oko 8.200.

Tim znanstvenika predvođen profesorom Davidom Cummingom kaže kako je na čestitki slika božićnog drvca ispod kojeg piše 'blagdanski pozdravi'.

'Shvatili smo da je božićna čestitka najjednostavniji način da predočimo koliko je precizna naša tehnologija. Na papir formata A5 stane ih oko pola milijuna, ali naslućujem da bi potpisivanje moglo biti problem', našalio se profesor David Cumming.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više