BEEE-DASTI TIP

Popio 32 puta više od dozvoljenog, pa ukrao 15 ovaca

27.12.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Južnoafrička policija je uhapsila muškarca koji je u kombiju prevozio 15 ovaca, ženu i petoro djece - sve to sa 32 puta više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno

Južnoafričkapolicija zaustavila je pijanog vozača u pokrajini Eastern Cape dok je vozio kamionet Mercedes Benz Vito u kojem su bili žena, petoro djece te 15 ovaca koje su navodno bile ukradene s obližnjih domaćinstava. Vozač je imao 32 puta više od dozvoljene količine alkohola u krvi.

No ovaj cestovni veseljak nije jedini obožavatelj ovaca koji je iznenadio svoju okolinu. Čovjek koji je ranije ove godine dobio na lutriji nije potrošio svoj novac na brzi auto ili skupu odjeću, već je kupio stado janjaca.

Kako otkriva knjiga Dannyja Bucklanda'We won the lottery' (Dobili smo na lutriji), mnogi ljudi troše novac od dobitka na najčudnije stvari. Glasnogovornik južnoafričke lutrije kaže kako svi misle da dobitnici uvijek troše novac na iste stvari, no to jednostavno nije istina.

'Dobitak na lutriji često omogućava ljudima da krenu u potjeru za svojim snom, bez obzira radi li se o stadu ovaca ili skupljanju igračaka', dodao je glasnogovornik lutrije.