Funtime ONLINE ITINERAR

Američko zrakoplovstvo radarom prati Djeda Mraza

Američko ratno zrakoplovstvo tradicionalno je spremno za praćenje Djeda Mraza koji u petak na Sjevernom polu počinje pakirati svoje saonice i pripremati sobove za putešestvije diljem planeta kako bi djeci dostavio božićne poklone

Za praćenje putovanja legendarnog božićnog lika preko Rusije, kroz južni Pacifik i potom prema zapadu oko cijelog svijeta, američko ratno zrakoplovstvo će se služiti posebnim radarom, priopćio je glasnogovornik Air Forcea.

NORAD, Sjevernoameričko zračno obrambebno zapovjedništvo, stavilo je na internetsku stranicu www.noradsanta.org animiranu reprizu prošlogodišnjeg itinerara Djeda Mraza.

Tradicija praćenja Djeda Mraza započela je 1955. i to greškom. Naime, u oglasu dućana Sears Roebuck u Denveru, Kolorado, krivo je bio tiskan telefonski broj na koji se može raspitati o tome gdje je trenutno slavni Djedica, ali se ispostavilo da se radi o telefonskom broju sjedišta američkih zračnih snaga, također u Koloradu.

Direktor operacija pukovnik Harry Shoup, prihvatio je igru i prvog pozivatelja obavijestio o trenutnoj lokaciji Djeda Mraza. Djeca koja su zvala bila su sustavno obavještavana o njegovom kretanju. Narednih su godina za odgovore na pozive morali biti angažirani volonteri, a sada Djedicu pratimo putem interneta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više