IZBOR DAFTAS

Nagrađene najbizarnije vijesti u 2010.

21.12.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Vidovita hobotnica Paul i istraživač koji je probudivši se otkrio da mu je glava u ustima polarnog medvjeda, samo su neke od vijesti koje su zaslužile nagradu kao najbizarnije ove godine

Nagradu DAFTAS za bizarnost godine dobila je i policijska postaja iz Hampshirea koja je objavila na internetu fotorobot kriminalca koji izgleda kao da na glavi ima list salate, a nisu zaobiđeni ni grudnjaci u koje se može spremiti i boca vina.

Birajući najbizarnije vijesti u 2010. godini stručni žiri nagrada DAFTAS sastavio je popis u 10 kategorija, od suludih zločina, preko bizarne znanosti, do neobičnih životinjskih priča. Potom je žiri od devet sudaca odabrao najbolje od najboljih.

Među ostalim pobjednicima našao se umjetnik koji je izradio portret koristeći 9.852 kriške tosta i majstor za tetovaže koji je zaradio tužbu nakon što je prijatelju na leđa tetovirao penis dugačak 40 centimetara.

Paul Yarrow ili 'kradljivac vijesti' osvojio je titulu osobe godine zbog konstantnog pojavljivanja u prijenosima vijesti s mjesta događaja, čime je potukao Waynea Rooneyja, Bena Collinsa i hobotnicu Paula.

Organizator nagrada DAFTAS Simon Crisp rekao je: 'Na koncu godine nije se teško sjetiti najvećih i najvažnijih događaja. No mi smo htjeli odati priznanja laganijim vijestima, stvarima koje jedva i ulaze u kategoriju vijesti, ali o kojima ljudi vole razgovarati u privatno vrijeme ili u vrijeme kad bi trebali raditi.'