HEIDI NA MUKAMA

Razroka oposumka ima neobičan pogled na svijet

15.12.2010 u 10:45

Bionic
Reading

U jednom njemačkom zoološkom vrtu stvarnost oponaša umjetnost, točnije Pixarov animirani film 'Ratatouille'. Naime, razroka oposumka Heidi neodoljivo podsjeća na štakora Remyja iz popularnog crtića

Heidi izbliza

Štakor koji najviše na svijetu voli kuhati, Remy iz Pixarovog animiranog filma 'Ratatouille', oživio je ni kriv ni dužan u njemačkom zoološkom vrtu u Leipzigu. Zapravo, animacija se preslikala u stvarnost u obliku oposumke Heidi koja svijet ne vidi kao svi drugi oposumi, nego pomalo dvostruko, a možda i trostruko.

Dok Remy sanja o tome da postane poznati kuhar u prestižnom pariškom restoranu, Heidi se tek privikava na novu okolinu u Leipzigu i nosi se sa svojim specifičnim pogledom na svijet. Premda na fotografijama izgleda iznenađeno novom okolinom, 18-mjesečna oposumka samo pati od deformacije. Ovi tobolčari su inače poznati po izbuljenim očima, ali Heidine su prava rijetkost.

Rođena je u Odenseu, u Danskoj, ali je u Njemačku prebačena zbog boljih uvjeta. Oposumi su generalno nedruštvena bića, a kako je krenulo, Heidi će neželjene goste vjerojatno hipnotizirati. Naime, u slučaju opasnosti, pripadnici njezine vrste najčešće se počnu pretvarati da su bolesni ili mrtvi.