Funtime HEIDI NA MUKAMA

Razroka oposumka ima neobičan pogled na svijet

  • Autor: tportal.hr
  • 15.12.2010 12:35:50
  • 15.12.2010 10:45:32

U jednom njemačkom zoološkom vrtu stvarnost oponaša umjetnost, točnije Pixarov animirani film 'Ratatouille'. Naime, razroka oposumka Heidi neodoljivo podsjeća na štakora Remyja iz popularnog crtića

Hendrik Schmidt/DPA
Heidi izbliza
Štakor koji najviše na svijetu voli kuhati, Remy iz Pixarovog animiranog filma 'Ratatouille', oživio je ni kriv ni dužan u njemačkom zoološkom vrtu u Leipzigu. Zapravo, animacija se preslikala u stvarnost u obliku oposumke Heidi koja svijet ne vidi kao svi drugi oposumi, nego pomalo dvostruko, a možda i trostruko.

Dok Remy sanja o tome da postane poznati kuhar u prestižnom pariškom restoranu, Heidi se tek privikava na novu okolinu u Leipzigu i nosi se sa svojim specifičnim pogledom na svijet. Premda na fotografijama izgleda iznenađeno novom okolinom, 18-mjesečna oposumka samo pati od deformacije. Ovi tobolčari su inače poznati po izbuljenim očima, ali Heidine su prava rijetkost.

Rođena je u Odenseu, u Danskoj, ali je u Njemačku prebačena zbog boljih uvjeta. Oposumi su generalno nedruštvena bića, a kako je krenulo, Heidi će neželjene goste vjerojatno hipnotizirati. Naime, u slučaju opasnosti, pripadnici njezine vrste najčešće se počnu pretvarati da su bolesni ili mrtvi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više