Funtime POSEBAN ODNOS

Čuvar uhvatio lava za muda

  • Autor: A. S.
  • 18.2.2009 12:15:34
  • 18.2.2009 12:00:00

Alex Larenty nije običan čuvar u rezervatu za životinje. Svoj izniman talent u radu s mačkama, točnije s osmogodišnjim lavom od 250 kilograma, demonstrirao je primivši ga za muda

Metro.co.uk
Masaža stopala... Pardon, šapa!
Osmogodišnji lav Jamu težak 250 kilograma jedna je od mačaka smještenih u rezervatu za životinje u blizini Johannesburga u Južnoj Africi. O njemu se najviše brine Britanac Alex Larenty koji s lavom uspostavlja odnos zadnjih šest godina. I ne ide mu loše.

Naime, Alex bez problema mazi i grli Jamua, četka mu grivu, masira šape, a ako se pokaže potreba, ne boji se ni primiti ga za muda.

Pedesetogodišnjak iz Chipping Nortona u Oxfordshireu je rekao: 'Fotografije pokazuju koliko je Jamu opušten sa mnom. Vjerujte mi, morate znati što radite, a mi smo svoj odnos gradili zadnjih šest godina. Jamu neće bilo kome dozvoliti da ga dira kao ja. Premda me lavovi ovdje poznaju i na neki su način pitomi, za ljude koje ne poznaju su vrlo opasni.'

Metro.co.uk
Velika maza
Larenty je ispričao da je prošli mjesec nepoznati muškarac provalio u rezervat kako bi ispunio plemenski zadatak i hodao s lavovima, no oni su ga, dakako, ubili, piše Telegraph.

Neobični je čuvar još kao tinejdžer napustio svoj dom u Britaniji kako bi se pridružio cirkusu. Sa životinjama radi i dalje, ali ima sasvim drukčiji pristup i ističe da se sa životinjama čovjek ne može sprijateljiti niti ih pripitomiti ako se prema njima ružno ponaša ili ih tuče.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više