POP UMJETNOST

Meghan Markle postala lik iz Simpsona

05.02.2020 u 10:37

Bionic
Reading

Umjetnik AleXsandro Palombo pretvorio je niz članova britanske kraljevske obitelji u animirane likove iz serije 'Simpsoni'

Talijanski pop umjetnik AleXsandro Palombo poznat je po satiričnim i živopisnim ilustracijama koje uz pomoć pop kulture skreću pažnju na važna društvena pitanja. Palombo je Meghan Markle i niz drugih članica britanske kraljevske obitelji pretvorene u likove iz crtića 'Simpsoni' iskoristio kako bi se dotakao teme jednakosti.

  • +5
Britanska kraljevska obitelj kao likovi iz 'Simpsona' Izvor: Profimedia / Autor: aleXsandro Palombo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Meghan Markle zahvaljujući svom povlaštenom položaju može dati glas ženama iz cijelog svijeta i to može biti odlična poruka novim generacijama', rekao je talijanski umjetnik.

Osim Meghan Markle i princa Harryja, Palombo je u likove iz 'Simpsona' pretvorio i Kate Middleton, princezu Dianu i samu kraljicu Elizabetu II.

'Trebamo što više žena poput Meghan Markle, snažnih i odvažnih žena koje su sposobne nametnuti svoje ideale i natjerati druge da ih čuju', kaže AleXsandro Palombo.

Među slavnim osobama koje je za druge projekte pretvorio u likove iz 'Simpsona' su Amal i George Clooney, Kim Kardashian i Kanye West, Adele te Caitlyn Jenner.