NE ZNA ZA PREPREKE

13-godišnjakinja misli da je u skate parkovima premalo invalidskih kolica. I u pravu je

18.09.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Nije neobično u skate parkovima vidjeti BMX-e, romobile, skateboarde ili role, a ako pitate trinaestogodišnju Velšanku Lily Rice, na rampama, boksovima i ostalim elementima premalo je invalidskih kolica

Za njenu sklonost adrenalinu roditelji nisu imali razumijevanja (ili novca), ostavljajući je da u svojim guštima uživa surfajući internetom. Dolazak cirkusa u njenu sredinu promijenio joj je život.

Nije to bio bilo kakav cirkus, već adrenalinski Nitro Circus, s kojim je doputovao i Aron Fotheringham Wheelz, 25-godišnji svjetski prvak motokrosa u invalidskim kolicima (Wheelchair Motorcross - WCMX). Lily mu je prije dolaska pisala, posjetio ju je i ostali su u kontaktu.

Na jedan njegov šaljivi post o prodaji 'stolice' na Instagramu Lily je iskazala interes za kupnju, a Wheelz ju je iznenadio malo jačim modelom koji joj je stigao na kućnu adresu, nekako oko rođendana.

Lily je prestala sanjati kolica koja joj roditelji nisu htjeli ili mogli priuštiti. Sad sanja odlazak u Kaliforniju na Svjetsko WCMX prvenstvo. Ne planira tamo navijati za svog heroja Wheelza, već postati najbolja na svijetu.

Kakve su joj šanse? Pa ako uzmemo u obzir to da je prva Europljanka koja je u invalidskim kolicima napravila backflip, možemo reći da ima šanse, a izglede joj poboljšava i činjenica da je u svjetskim okvirima tek druga žena koja je to izvela.