ZIMSKA SLUŽBA NA NOGAMA

Komedija u Beogradu: 'Sve ekipe su na terenu', a ralica kruži li, kruži...

21.03.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Proljetni snijeg ne stvara probleme samo kod nas, no dok nas muče problemi s vodostajem rijeka, snijeg u Srbiji prijeti prometu. Srećom, u Beograd putu, firmi koja brine o cestama srpske prijestolnice, dočekali su ga spremno

Njihova je zimska služba mrskog neprijatelja dočekala u trećem stupnju pripravnosti i poslala sve ekipe na teren kako bi Beograđani u utorak neometano mogli stići do svoga posla.

Da je tome tako svjedoči čak osam prolazaka ralice, četiri u jednom i četiri u drugom smjeru, na prometnici uz koju je kratku izjavu pred kamerom davao dežurni djelatnik Beograd puta Obrad Simić.

Snijega baš nema puno u kadru pa ne čudi što je ralica podignuta, a kako je objasnio Simić, veći su problem ionako niske temperature i vlaga koji prijete smrzavanjem.

Logično bi stoga bilo vidjeti zasipavanje cesta solju, što u ovom javljanju nije baš očito, ali čak i da su je zasipavali bacajući sol rukom kroz prozor, osam prolazaka bilo bi i više nego dovoljno.

Naime, prometnica u pozadini ovog televizijskog javljanja s beogradskih cesta zapravo je kružni tok kojim kruži jedna te ista ralica, a jedino logično objašnjenje koja nam pada napamet je da trenjem kotača zagrijava asfalt i tako sprječava smrzavanje.