MOĆ DRUŠTVENIH MREŽA

Izgubio okladu s policijom na Facebooku pa se sam predao

19.10.2017 u 08:59

Bionic
Reading

Mladić Michael Zaydel iz Michigana, za kojim je policija raspisala tjeralicu, obećao je putem Facebooka policiji da će se sam predati ukoliko njihov post o uhidbenom nalogu bude podijeljen više od tisuću puta te da će im u stanicu donijeti i krafne

'Ne brinem se ni najmanje. Ako vaš sljedeći post bude podijeljen tisuću puta, predat ću se sam i donijeti vam desetak krafni', poslao je Zaydel poruku policiji pod imenom Champagne Torin.

Izazov je prihvaćen. Policajci su ga postali javno na svom Facebooku i uz napomenu da nisu mogli odoljeti krafnama zamolili za malu pomoć.

Za nešto više od sat vremena prikupili su dovoljan broj lajkova i zahvalili zajednici na podršci.

'Možda je čovjek koji drži do svoje riječi, možda nije, ali iz iskustva znamo da svi oni budu uhićeni u nekom trenutku, a on je na sebe privukao ogromnu pažnju i zbog toga će teško pobjeći od stvarnosti', napisali su policajci 7. listopada i priznali da im je ovaj izazov bio zabavan, ali i edukativan.

Četiri dana kasnije objavili su njegovu sliku i zamolili za pomoć. Uz navođenje pravog imena, i onog pod kojim im je poslao poruku putem Facebooka, naveli su područje u kojem bi se mogao kretati i šaljivo dometnuli da obrate pažnju i na lokalne prodavaonice krafni.

Ispostavilo se da šaljiva opaska i nije bila samo šala jer u utorak im se u postaji glavom i bradom pojavio Michael Zaydel i donio obećane krafne.