reagirali i odvjetnici

[FOTO] Lovorka impozantnog poprsja posvađala 24sata i Rudarsko-geološki fakultet: Obrazovna ustanova žali se na povredu ugleda, tabloid se sarkastično ispričao

16.10.2021 u 14:29

Bionic
Reading

Rudarsko-geološki naftni fakultet u Zagrebu dobio je ispriku od redakcije 24sata zbog objavljene priče obnažene cure dana – studentice Lovorke, za koju u isprici navode da zaista studira rudarstvo i geologiju, ali u susjednoj zemlji

Redakcija 24sata ispričava se Rudarsko-geološkom naftnom fakultetu u Zagrebu što su se osjetili prozvanim u tekstu, objavili su u petak u online izdanju 24sata nakon što su dobili dopis od jednog zagrebačkog odvjetničkog ureda u kojem se upozorava da je objavom teksta i fotografije nage Lovorke 13. listopada narušen izravno ''ugled i čast Rudarsko-geološko naftnog fakulteta''.

Objavljenu fotografiju obnažene Lovorke impozantnog poprsja pratio je tekst koji se u dopisu odvjetničkog ureda prenosi u cijelosti.

''Studentici Rudarsko-geološko naftnog fakulteta nikako nisu jasni izračuni cijene goriva. Kaže da je ona doma nešto zbrajala i da po njoj država uzima previše. Pokazala je to profesoru, a on joj je odgovorio: ‘Milo moje, to je matematika s Markova trga. To samo oni uče, drugi smrtnici ne. Ne zamaraj se'' navodi se u tekstu 24sata, ali i u dopisu odvjetničkog ureda.

U dopisu, između ostaloga, stoji i kako se ''znanstveno-obrazovna javna ustanova neosnovano i neprimjereno dovodi u vezu s fotografijom i osobom na toj fotografiji koja je oštećenom potpuno nepoznata''. Nadalje, ističe se i kako se naziv fakulteta u opisanoj objavi koristi protivno odredbama Zakona o medijima, bez dozvole podnositelja i u kontekstu koji nema niti kakve veze sa djelatnošću Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

''Osim što je takvom objavom narušen izravno ugled i čast jedne znanstveno-obrazovne javne ustanove, u objavljenom tekstu se navodno citiraju i profesori ustanove u jednako neprimjerenom i isceniranom kontekstu iz kojeg proizlazi potpuno neprimjerena konverzacija navodno između profesora i studentice Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta gdje se profesor ovdje podnositelja i oštećenika studentici obraća sa: “Milo moje...” navodi se u dopisu.

S druge stane, reagirali su i u 24sata.

''Redakcija 24sata ispričava se Rudarsko-geološkom naftnom fakultetu što su se osjetili prozvanim uz tekst o Lovorki. No, naša Lovorka ima dvojno državljanstvo te doista studira rudarstvo i geologiju, ali na Rudarsko-geološkom fakultetu u nama susjednoj zemlji. Svejedno, povremeno boravi i u glavnom gradu Hrvatske te tada, između učenja i polaganja teških ispita o bušotinskoj eksploataciji mineralnih sirovina, koristi prilike za svoj hobi fotomodela''.

U fotografiji, pak, ispod teksta isprike navode i kako je ''Lovorkin slučaj uznemirio akademsku zajednicu. Nije bila dostupna za komentar''. Komentar se očekuje i od Hrvatskog novinarskog društva.

AKO STE PROPUSTILI:

RIJETKE LJEPOTE

[FOTO] Pogledajte sjajne radove pobjednika natječaja amaterske fotografije

Pogledaj galeriju