PARODIJA PARODIJE

Cijeli svijet luduje, a tvorac 'Despacita' sprda se sa svojim ljetnim hitom

04.07.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Popularnost zarazne pjesme koju svi pjevuše, a kojoj tek rijetki naziru značenje naslovne riječi 'Despacito', iznenadila je i samog autora, Portorikanca Luisa Fonsija. Dio te popularnosti svakako treba pripisati obradama, raznim parodijama i zabavnim komentarima koji kruže internetom, a parodiranju svog hita, kao i samog sebe, priključio se i Fonsi

U jednom od brojnih videa koji na posprdan način pokušavaju dokučiti fenomen 'Despacita' razgovor trojice Talijana u automobilu prekida ultimativni ljetni hit.

Uz kolektivno kolutanje očima, vozač predlaže promjenu radiostanice, a glas razuma sa zadnje klupe sugerira da bi možda bilo pametnije odslušati stvar do kraja jer će se na drugoj radiostanici ista pjesma ionako zavrtjeti u nekom trenutku.

'Znate što me ljuti? Uvijek su to iste riječi, uvijek ista pjesma, isti ritam... Podgriju pjesmu za ljeto pa onda opet naprave istu takvu i zamrznu je ostatak godine', daje svoje viđenje ljetnog hita suvozač, dok se putnik sa zadnje klupe pita tko to uopće pjeva - Enrique Iglesias?

Vozač uz lomljenje jezika pokušava izgovoriti prezime portorikanskog kantautora, no njegovom je prijatelju to nebitno jer za njega je 'sve to isto i svi su oni Enrique Iglesias'.

'Uvijek pjevaju o ljubavi, strasti i toplini', vraća se na tematiku pjesme suvozač, uz odobravanje prijatelja iz drugog reda koji zaključuje da Latinoamerikanci isto pjevaju i u božićnim pjesmama.

No bez obzira na to što je riječ o 'najgoroj pjesmi u povijesti glazbe', svi do jednog znaju svaku njezinu riječ iako nisu sigurni da sam naziv 'Despacito' uopće išta znači.

Autor: Youtube

Video je dobio i nastavak u kojem se trojica Talijana opet voze u autu i njihov razgovor biva opet naprasno prekinut 'Despacitom'.

'Ne opet! Ovo je besmisleno', zavapi vozač.

'Meni je glupo što smo napravili onaj video jer sad moram slušati 'Despacito' još više', kaže suvozač i pita razumiju li oni o čemu priča, aludirajući na moć viralnosti i interneta.

'Znate što me ljuti? Zaustavljaju me na ulici i traže da im pjevam 'Despacito'. Kao da sam ja pjevač. A tu sam pjesmu mrzio i prije', kaže vozač latinoameričkog izgleda.

'Mislim da tog pjevača nitko ne bi ni prepoznao na ulici', kaže suvozač i pita se tko je uopće taj Fonsi?

'Što je najgore, u trenucima kad se samo želiš zavaliti na ležaljku i opustiti na plaži uleti taj zabavljač i tjera te na ples i pjevanje. A ja ne želim više pjevati, sit sam već toga', jada se onaj sa stražnje klupe.

A onda opet krenu pjevati u glas, dok ih ne prekine suvozač.

'Ošamari me, molim te, izgovorim li još jednu riječ na španjolskom', zavapi vozač, a sa zadnje klupe stiže apel da se radio ugasi.

No radio je već bio ugašen, a otkuda pjesma dolazi, pogledajte u videu.

Autor: Youtube