ASTRO PARTY

Otkrijte kakve tulume vole horoskopski znakovi

11.10.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Posebnost svakog od znakova zodijaka očituje se kroz razna karakterna svojstva, a u to pripada i omiljeni oblik zabave. Želite li prirediti tulum nekome u čast (nevažno radi li se o momačkoj/djevojačkoj večeri, proslavi rođendana, diplome ili rođenja djeteta) saznajte što bi moglo razveseliti osobu njezina ili njegova horoskopskog znaka

OVAN

Ovnovi će uživati u oponašanju pojedinih povijesnih razdoblja i tematskim tulumima. Zabave njihova tipa mogu se zasnivati na dočaravanju atmosfere viteškog srednjega vijeka, 1930-ih obilježenih čikaškim gangsterima i prohibicijom, hipijevskih 1960-ih ili šarenih disco-sedamdesetih. Imajte na umu da tulum energičnih Ovnova ne smije završiti prije svitanja pa ga radije tempirajte za vikend kada ćete se zajedno sa svojim gostima moći sasvim opustiti. Dekorirajte prostor šarenim balonima i ubrusima te cvijećem jarkih boja. Makovi i krizanteme mogli bi biti dobar cvjetni izbor za uljepšavanje ambijenta. Hrana neka bude pikantna i hrskava, a posebno iznenađenje Ovnu pripremite s iskusnim majstorom egzotičnih koktela.

BIK

Kao zemljani znak, Bikovi bi se mogli zabaviti u lovačkom ili vrtlarskom ugođaju. Pun pogodak je stoga tulum na otvorenom, u nečijem dvorištu ili u prirodi. Također, mogli bi uživati u priređivanju zasebne, odvojene mini-zabave za djecu, posjesti ih za stol te sa zadovoljstvom promatrati druženje malenih. Tako će i Bikovi imati vremena da se posvete svojem načinu zabave. Atmosferu možete dotjerati uz pomoć ružičaste, crne i smeđe boje te zanimljivom idejom dekoracije prostora sadnicama biljaka koje po završetku partija možete pokloniti svojim gostima. Što se hrane tiče, ona neka bude klasična, jednostavna i lagana. S pićima ne morate mnogo eksperimentirati jer najbolje će rješenje biti solidno crno vino ili kvalitetno uvozno pivo. Prisjetite se samo onih koje ste u raznim prilikama pili u domu Bikova.

BLIZANCI

Zabavni znak Blizanaca voli vodu i sve vezano uz nju pa tako i, nagađate, zabave uz bazen ili na plaži. Ako vam to uspije, nikakav trud oko dekora nije potreban, pobrinite se još samo za dobru glazbu i piće. Izvrstan su izbor i retro-proslave na temu holivudskog glamura sedamdesetih godina. Uzimajući u obzir njihovu ljubav prema kulturi, organizacija događanja u prostorijama muzeja ili galerije čini se također kao razuman izbor. Ukrasite prostor svijetloplavim, zlatnim i ružičastim bojama, s mnogo balona, ukrasnih vrpci i svjetlucavih konfeta. Čokoladna fontana i šampanjac detalji su koji će ih posebno obradovati. Hrana bi trebala biti egzotična i iznenađujuća, nadopunjena bombonima od marcipana i pralinama. Pri izboru pića pobrinite se da osoba zadužena za njihov pripravak umije pripremiti koktele iz holivudskih klasika, na primjer 'Hollywood Martini' ili 'Golden Glamour'.

RAK

Ljetna djeca Rakovi najbolje će se zabaviti, a gdje drugdje ako ne uz more. Tulum na plaži u havajskom stilu oduševit će pripadnice i pripadnike ovoga znaka, baš kao i Blizance. Ako već niste u prilici prirediti zabavu uz morsku obalu, bazen ili mjesto u prirodi blizu rijeke ili jezera bit će dovoljno dobra zamjenska lokacija. Ukrasite ambijent svjetlucavom ružičastom te plavom i zelenom bojom. Što svečanije dotjerate atmosferu, Rakovima će se više svidjeti. Koliko god to ne priznaju, puno pažnje posvećuju upravo detaljima. Pobrinite se da na dohvat ruke čitavo vrijeme bude dovoljno grickalica, s raznovrsnim umacima za čips. Pobrinite se da hrane ne manjka, po mogućnosti, neka se meni sastoji od ribe i morskih plodova. Oko pića nećete imati problema jer Rakovi će se zadovoljiti crnim vinom srednje klase i voćnim sokovima.

LAV

Lavovi vole sve što ima ikakve veze s kulturama drevnoga Egipta i Rimskoga Carstva te će se rado upustiti u ležernu zabavu odjeveni u imitacije halja iz tih povijesnih razdoblja. Seksualne ih aluzije također zabavljaju, stoga biste mogli upriličiti zabavu u izazovno adaptiranim vojnim, policijskim, medicinskim i drugim uniformama ili možda kostimima koji koketiraju s fetišizmom. Sve što je nesvakidašnje i provokativno, zadovoljit će Lava ili Lavicu. Ukrasite prostor umjetnim uzorcima zebrinih, tigrastih i leopardovskih boja, pobrinite se da prostor ima dovoljno udobnih fotelja i sofa na kojima će uzvanici u poluležećem položaju moći opušteno popričati. Lavovi vole hranu koja se jede prstima, poput svinjskih rebaraca, ražnjića, sojinih kanapea, pilećih krila i bataka. Neka vaš roštilj neprestano gori, a objed zalijevajte svijetlim pivom, bijelim vinom i jabukovačom.

DJEVICA

Ovaj znak ima posebne zahtjeve u vezi organiziranih proslava. Djevice, naime, vole sve imati pod kontrolom i podređeno strogom protokolu. Bilo bi idealno kada biste na raspolaganju imali prostor hotela ili muzeja uz ljubazno osoblje koje uvijek spremno stoji na usluzi. To može biti i manja sala ili kafić, ali pod uvjetom da za sve detalje, od onih tehničkih do nekih nepredvidivih, odgovara jedna osoba. Djevice su ljubitelji pokrivala za glavu, stoga bi ih mogao zainteresirati party kojemu su tema šeširi. Klasični, avangardni, futuristički ili smiješni, to ostavljamo vama na konačnu procjenu. Hrana neka bude klasična i jednostavna - kanape-sendviči, nekoliko vrsta rižota i tjestenine. Za piće je najbolje odabrati čaj, limunadu i punč s umjerenom dozom alkohola.

VAGA

S Vagama ne bi smjelo biti velikih problema. One će se zadovoljiti koktelskim zabavama, tulumima na vikendici ili u nečijem dvorištu, a sasvim će dobro prihvatiti i klasičnu večeru priređenu njima u čast. Raspon društva po njihovoj volji vrlo je širok te može uključiti sve njima drage osobe, od članova uže obitelji, do poznanika iz srednje škole. Što više, to bolje! Vage jednostavno vole kad je zabava vesela, kad se moraju probijati kroz gužvu i kad imaju sugovornika ili partnera za ples na pretek. Ma koliko se mnoštvo okupilo, stolci moraju biti razmaknuti tako da u sredini ostane dovoljno prostora za ples, po mogućnosti na ritam koji će bend odsvirati uživo. Narudžbe glazbenih brojeva i više su nego poželjne. Vage vole raskošan jelovnik, laganu hranu uz mnogo kolača i torta s čokoladnom pjenom. Vino i pivo, sok od brusnice te gazirana mineralna voda bit će dovoljni za piće.

ŠKORPION

Ovaj otmjeni znak, kada bi mogao birati, odabrao bi domjenak u restoranu s pet zvjezdica. Želite li im do kraja ugoditi, koštat će vas. Ipak, uzimajući u obzir njihovu racionalnost, moramo naglasiti da će imati razumijevanja za limitiranost nečijeg budžeta i neće imati srca zamjeriti nekome za eventualno skromniju priredbu. Škorpioni uživaju u svakom obliku zabave povezanom sa seksualnim, glazbenim ili plesnim temama. Oni uživaju u novcu i umjetnosti, a dekor bi morao pratiti njihov ukus. Ako već niste u prilici organizirati zabavu u nekoj galeriji ili muzeju, možete barem dati otisnuti reprodukcije slika renesansnih ili impresionističkih majstora u velikom formatu te njima oblijepiti prostor. Oko hrane nećete imati puno brige: mnogo kanapea i druge hrane koja se lako i brzo jede s nogu ispunit će svoju svrhu. Koktele odmah zaboravite, već radije nabavite dovoljno crnog vina i piva.

STRIJELAC

Avanturistički nastrojeni Strijelci vole hranu, stoga pokušajte prirediti domjenak s mnogo vrsta plemenitih sireva i probranih vrsta vina za degustaciju. Također, u obzir dolazi i roštilj u dvorištu ili pripremanje kotlovine na vikendici. Još jedna izvrsna ideja koja bi mogla oduševiti Strijelce jest povesti ih unajmljenim autobusom do vrhunskog restorana negdje izvan vašega prebivališta. Za nastavak druženja možete se pobrinuti za posjet okolici i razgledavanje lokalnih znamenitosti. Strijelci imaju mnogo prijatelja i nerado će izostaviti nekoga, stoga dvaput provjerite popis uzvanika. Za sve te ljude trebat će biti dovoljno hrane, kao i grickalica, na primjer usoljenih orašastih plodova koje većina Strijelaca obožava. Ne gubite vrijeme s koktelima, već radije kupite fino uvozno pivo i vina po svom izboru.

JARAC

Ako se pitate što činiti s Jarcima, odgovor je nadohvat ruke, ali izvedba može biti složenija. Organizirajte kostimiranu zabavu na temu bilo koje dekade 20. stoljeća. Za uzvanike, to je kompliciranije nego što zvuči pa svakako najavite događaj dovoljno vremena unaprijed, da svi uspiju nabaviti potrebnu odjeću i sitnije detalje. Želite li pojednostaviti, samo zadajte svima da odjenu odjeću jedne boje, po mogućnosti one omiljene slavljeničine ili slavljenikove. Jarci se smatraju velikim ekspertima po pitanju dekoracije, stoga svakako konzultirajte njega ili nju prije aranžiranja prostora. Oni nikako ne žele ispasti škrti. Imajte to na umu pri odabiru hrane i pića. Radije se odlučite za skuplju varijantu svega što će se služiti te večeri, od grickalica do glavnog jela. Oni vole koktele (npr. Bloody Mary ili Mojito), a šampanjac će radije popiti nego gemišt.

VODENJAK

Zagrijte nožne zglobove i mišiće te ponovite plesne korake jer Vodenjaci se obožavaju njihati u ritmu glazbe. Disco, salsa, rock, house ili klasika, gotovo sve prolazi, važno je da se pleše. Možete unajmiti i nekoliko plesnih performera koji će vam pokazati svoje vještine. Rasvjeta i glazba najvažniji su elementi uspješne zabave koju priređujete Vodenjacima. Ako vam nije praktično, ne zamarajte se reflektorima i neonskim rasvjetnim tijelima - i svijeće će biti dovoljno dobre. Zapalite i nekoliko mirisnih štapića da biste upotpunili ambijent. Također, disco kugla će oduševiti svakog tipičnog Vodenjaka. Oni su jedan od ekološki najsvjesnijih znakova, stoga jedan od menija svakako mora biti veganski. Birajte zdravu i organski uzgojenu hranu. Servirajte sirovo povrće kao zdrave grickalice, dodajte malo tortilja-čipsa i zanimljive umake. Žeđ utažite negaziranom izvorskom vodom, sokovima od svježeg voća i domaćim vinom.

RIBE

Bez mnogo mudrosti i filozofije, Ribe vole klasične koktelske zabave koje se mogu održati u kafiću ili u prijateljevu domu. Tema zabave može biti posveta nekoj od vokalnih legendi poput Franka Sinatre, Edith Piaf, Elvisa ili Johnnyja Casha. Glazba ne smije biti previše glasna da bi druželjubive Ribe mogle bez naprezanja izmijeniti po nekoliko rečenica sa svakim od uzvanika. Razmotrite mogućnost puštanja starih gramofonskih ploča radi romantičnijeg ugođaja koji možete upotpuniti i komadima odjeće, nakita ili drugih ukrasnih detalja poput zlatnih kopča i igala za kravate, tabakera i sličnih predmeta koje ste naslijedili od svojih roditelja, djedova ili baka. Jelovnik neka se sastoji od govedine, piletine i nešto morske hrane, uz koju ćete poslužiti koktele od Martinija, Južnjačke utjehe i piña colade.