HOROSKOP SAVJETUJE

Kakav vam godišnji odmor spremaju zvijezde

01.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Manje-više svi jedva čekamo godišnji odmor kako bismo negdje potražili svoju oazu mira. Međutim, prije polaska najbolje bi bilo konzultirati se s planetima. Otkrijte kakav tip odmora, koja destinacija i koje prijevozno sredstvo odgovaraju vašem znaku

OVAN

Ovaj vatreni znak još vatrenije naravi voli aktivni odmor uz ogromnu potrošnju energije. Vole udobno putovati, po mogućnosti avionom ili luksuznim brodom. Ovnovi ne podnose društvo koje ih ne može pratiti u njihovim aktivnostima, toga mora biti svjestan svatko tko im se želi pridružiti. Pravite li društvo jednom ili jednoj od njih, budite spremni na iscrpljivanje, upale mišića, dehidraciju i malaksalost na kraju puta. Egzotične destinacije i ekstremne aktivnosti efikasno će utažiti glad Ovnova za avanturom. Penjanje na Himalaju, istraživanje aztečkih, egipatskih ili indijskih hramova, karipskih otoka ili safari u Africi bili bi sjajne ideje za ispunjavanje sadržaja njihovih slobodnih dana.

BIK

Kao zemljani znak, Bikovi vole veliko društvo. Dakle, putujete li s njima, očekujte da će povesti čitav klan sa sobom, a nije isključeno ni da će cijela obitelj poći s njima na turneju. Oni preferiraju cjelovite aranžmane (sve uključeno, molim!) i grupne turističke obilaske jer mrze spontanost i neodlučnost. Naprosto, ne vole se zamarati sitnim i njima nebitnim detaljima, uživaju kad netko drugi vodi računa o svemu. Bikovi roditelji vole putovanja i aktivnosti prilagođene djeci, kao na primjer odlazak u Disneyland ili Gardaland. Rado će odabrati mjesta s tematskim zabavnim parkovima, golemim akvarijima ili vrhunskim zoološkim vrtom kao svoju destinaciju.

BLIZANCI

Zračni znak Blizanaca, logično, preferira udobnost i brzinu avionskoga leta. Oni uživaju u lutanju, razgledavanju, istraživanju sitnih detalja drevnih gradskih ulica ili egzotičnih orijentalnih tržnica te upoznavanju ljudi iz raznih krajeva svijeta. Svoje su društvo ili pratnju u stanju izludjeti mijenjanjem mišljenja u posljednji tren, forsiranja vlastitih želja nauštrb tuđih ili kašnjenja na dogovore, što će posebno oduševiti turističke vodiče koji imaju posla s njima. Blizance na putovanjima iritira društvo kojemu nedostaje znatiželje ili spontanosti. Rado posjećuju gradove sa snažnom kulturnom scenom, razigranim noćnim životom i njegovanim kavanskim intelektualizmom.

RAK

Kao vodeni znak, Rakovi će najradije za svoj odmor odabrati ležanje na plaži ili idilu pejzaža nekog jezera. Ovaj, ponekad materijalistički znak, uživa u kupovini sjajnoga nakita ili trošenju na luksuzne tretmane spa i wellnessa, zato će modne metropole biti na vrhu popisa idealnih destinacija kod Rakova. Oni uživaju u krstarenjima, u uplovljavanju jahtom u luke mondenih ljetovališta, po mogućnosti dok su sve oči uprte u njih. Iako vole more, radije će uživati u restoranima, odmaralištima i drugim mogućnostima koje im pružaju obalni gradovi poput Los Angelesa, Dubaija ili Monte Carla.

LAV

Vatreni Lavovi najradije će sjesti u svoj automobil i odvesti se tamo gdje im srce želi, gdje god je potrebno, ma koliko sati vožnje to odredište bilo udaljeno. Oni vole vruću klimu, prženje na sunčanoj plaži ili jahanje deve u usijanoj pustinji. Lavovi imaju pregršt energije i kad se ona spoji s ljubavlju prema sportu, rezultat je obično provođenje odmora uz rekreativne aktivnosti poput plivanja, surfanja, ronjenja ili planinarenja. Uza sve to, motiv automobila i dalje bi se mogao provlačiti na ovaj ili onaj način, stoga neće biti neobično odluče li se iznenada za stopiranje u nepoznatoj zemlji (nije najmudrije, no tko im to može zabraniti) ili proputovanje australskim kontinentom, i to - džipom.

DJEVICA

Zemljane Djevice najviše vole imati dodir s tlom dok putuju, stoga će radije izbjeći putovanje avionom ili brodom te se odlučiti za automobil, autobus ili vlak kao prijevozno sredstvo. Samopomoć i rad na sebi uvijek su visoko među njihovim prioritetima, pa se osjećaju sretno i zadovoljno kad se mogu opustiti aromatskom terapijom, jogom, meditacijom ili opuštajućim masažnim tretmanom. Djevice priznaju samo savršen tretman u ugostiteljstvu, a za to su, naravno, spremne platiti koliko je potrebno. Gradovi s bogatom muzejskom ponudom prava su mjesta za njih. Ne čudite se sretnete li svoje prijatelje, pripadnike ovoga znaka, u New Yorku, Parizu, Moskvi, Londonu, Sidneyju ili u Berlinu.

VAGA

Vage vole spojiti luksuz s romantikom. Oni dovoljno dubokog džepa tako će se rado prepustiti čarima romantičnoga krstarenja, po mogućnosti bez viška posade ili jednostavno bukirati svoje mjesto u hotelu s pet zvjezdica. Mnogi su od njih u stanju godinama štedjeti samo za nezaboravni doživljaj uživanja u gurmanskoj ponudi vrhunskih kuhara, svakodnevnim masažama i sauni te spavanju u raskošnoj satenskoj postelji pod baldahinom. Vage obožavaju divlje zabave kojih ne manjka u gradovima poput Rio de Janeira, Monte Carla ili Los Angelesa, ali nakon takva provoda osjetit će potrebu odmoriti se od svega u idili mirnog seoskog imanja negdje daleko, bez telefona, gradske gužve i smoga.

ŠKORPION

Još jedan od znakova koji uživa u putovanju zrakom. Mnogi su Škorpioni proračunati i štedljivi, no njihove racionalističke kočnice popuštaju čim osjete zov avanture. Mlađi među njima rado će svoje slobodne dane iskoristiti da uzduž i poprijeko prijeđu zemlju na motociklu s onoliko opreme koliko im stane u ruksak i maleni spremnik ispod sjedala. Oni poštuju tuđe običaje i 'za boravka u Rimu ponašat će se kao Rimljani'. Dodajući tome ljubav prema hedonizmu i eksperimentiranju, nije isključeno ni da će pokušati oponašati zabave s gozbom, pjesmom, plesom i tjelesnim užicima kakve su se priređivale u starome Rimu ili Grčkoj.

STRIJELAC

Vatreni Strijelci najviše vole tople, što toplije predjele na kojima će svoju kožu izložiti Sunčevim zrakama. Oko putovanja nisu zahtjevni, te će im jednako goditi prvorazredni put avionom kao i jahanje na slonovima bez sedla. Vječno na kušnju stavljaju turističke vodiče, rado će im pobjeći i odlutati u svoju pustolovinu, a zahvaljujući svojoj znatiželji i znanju zasnovanom na samoinicijativnom istraživanju ponekad su u stanju postidjeti turističke profesionalce. Strijelci vole uživati u obilju hrane i pića, odlasku u kino ili kazalište te kupovini, sve to po mogućnosti na nekoliko minuta hoda od mjesta svoga smještaja. Izvrsne destinacije za njih su Dubai, Kairo ili Buenos Aires.

JARAC

Jarci pripadaju skupini zemljanih znakova, stoga je njima najdraži dio odmora onaj kad ostaju kod kuće, a društvo ih posjećuje. Čim malo napune baterije spremni su za polazak dalje, ali ponovno će rado uživati u domaćoj atmosferi, dopuste li to prilike. Naime, najbolje će se opustiti i uživati u vlastitoj kući na morskoj obali ili ugoste li ih prijatelji na nekoliko dana ili tjedana. Oni vole putovati automobilom, tim više ako se radi o robusnom terenskom vozilu, kombiju ili monovolumenu. Jarci uživaju u razgledavanju umjetnina i kupovanju antikviteta, po mogućnosti cjenkajući se da postignu savršenu pogodbu. Nisu skloni egzotičnim krajevima, stoga će svoj mir najprije naći u nekoj od zemalja Staroga kontinenta.

VODENJAK

Još jedan zračni znak koji će se, logično, najradije odlučiti za putovanje avionom. Iako rado putuju sami, nađu li se u društvu, bit će vrlo obazrivi prema svojim suputnicima i neće previše forsirati svoje želje nauštrb tuđih. Uvijek su spremni za dogovor. Zanimaju li i vas podvodni barovi, fotosafariji, istraživanje spilja, neobični tematski hoteli i druge intrigantne neobičnosti iz turističko-ugostiteljske ponude, lako ćete postići kompromis i zajedno uživati u nesvakodnevici. Vodenjaci vole spoj iskustva sofisticiranih lokacija s primjesom avanture. Odluče li se za istraživanje škotskih dvoraca ili transilvanijskoga doma grofa Drakule, posjet Taj Mahalu ili Dolini kraljeva pored Kaira, neće pogriješiti.

RIBE

Suvišno je reći da se Ribe kao vodeni znak najbolje osjećaju i snalaze u blizini vode. One vole putovati trajektom, jahtom, jedrilicom ili gliserom, a hrabriji među njima zgrabit će svaku priliku da se od kopna otisnu na splavi ili u kanuu. U nedostatku mogućnosti za uživanje blizu morske obale ili pučine, kao alternativu će rado prihvatiti idilu rijeke ili potoka, mir i zelenilo šume te svjež gorski zrak. Odmak od civilizacije, mir i tišina pružaju Ribama bolji odmor nego konstantni pokret, obilazak znamenitosti ili boravak na krcatim plažama. Svoje će slobodne dane najradije provesti u romantičnim trenucima s partnerom, bez potreba za previše komunikacije s drugim ljudima.