GODIŠNJI HOROSKOP

Čemu se možemo nadati u 2010. godini?

28.12.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Ispraćajem 2009. godine okrećemo se okrugloj brojci koju nam donosi nova, 2010. godina. Vjerojatno se sa zanimanjem pitate što leži u toj simbolici, a naša je zadaća da vam približimo to što vam konstelacija planeta donosi u sljedećih 365 dana

OVAN

Godinu 2010. Ovnovi započinju anksiozno, uz nenadane promjene u karijeri i privatnom životu. Pozitivni trendovi trebali bi početi sa svibnjem te dalje rasti kako se vrijeme bude primicalo kraju godine. Siječanjska boljka Ovnova moglo bi biti pomanjkanje samopouzdanja praćeno nedostatkom energije. Ta bi faza morala prestati početkom veljače, nakon čega ćete se vratiti režimu rada na kakav ste navikli. Najpovoljniji za vas morao bi biti period između 10. travnja i 17. lipnja te između 5. kolovoza i 17. rujna, kada ćete biti izrazito aktivni te s pregršt samopouzdanja napredovati u smislu izgradnje vaše osobnosti i vještina.
Ljubav
U ljubavnim vezama i brakovima Ovnova bit će mnogo događanja u veljači, ožujku i travnju, no za većinu to neće značiti ništa ozbiljnije pa stoga nećete ni donositi veće odluke. Veze bi mogle proći brojne izazove između 2. siječnja i 31. svibnja, uz isticanje suprotnosti između vas i partnera. Ne treba posebno naglašavati da tada ne valja dramatizirati ni brzati s odlukama. Svibanj je mjesec nade za one usamljene, kada bi s poodmaklim proljećem i cvijet vaše ljubavi mogao naći plodno tlo u vrtu neke zanimljive osobe.

Karijera
S prvim danom siječnja 2010. na kušnju bi mogle doći vaše novogodišnje odluke. Želite li raditi na sebi i napredovati, neće vam biti važno što je praznik i neradni dan. Uzmite knjigu u ruke jer unapređenje vašega znanja moralo bi vam, u skladu s ambicijama, biti ispred oporavka od dočeka Nove godine. U nove projekte ne bi bilo pametno ulaziti sve do sredine travnja. Investicije, po mogućnosti, ne tempirajte između 27. siječnja i 31. svibnja, a u tom razdoblju nije preporučljivo ni donositi veće odluke vezane uz promjenu položaja ili poslodavca.

BIK

Bez straha, Bikovi, jer slijedi generalno bolja i produktivnija godina za vas od minule 2009. U sljedećih 365 dana tako biste se mogli susresti s nešto većim brojem prilika. Najuočljivije promjene na vama mogle bi uključivati promjenu temperamenta te načina na koji razmišljate. Drugi će na vama najprije moći zapaziti nešto jaču emotivnost, lakše padanje u stanje afekta te veći kvocijent socijalne inteligencije. Ovo posljednje garantira i bogatiji društveni život, s vrhuncem u periodu između 31. svibnja i kraja kolovoza. Brojna putovanja u prognozi su Bikova za veljaču, ožujak i travanj, a za to vrijeme uglavnom nećete imati toliko vremena posvetiti se razvoju novih projekata.

Ljubav
U prvoj polovici godine ljubavni će život zauzimati vrh vaše liste prioriteta, a potreba za provođenjem većine vremena s partnerom dominantna. Kroz to vrijeme mogli biste načeti i nekoliko razgovora na temu vaše ili partnerove sumnjivo velike bliskosti s prijateljem ili prijateljicom, stoga je razdoblje između 7. ožujka i 19. travnja vrijeme kada morate biti na posebnom oprezu. Neoženjeni i neudane uglavnom neće ulaziti u brakove ove godine. Samci će početkom godine biti izrazito otvoreni za sklapanje novih veza, čemu će pogodovati izrazit seksualni apetit te, u drugom redu, potreba za nježnošću.

Karijera
Razinu prihoda u najmanju ruku morali biste zadržati kroz čitavu godinu, s prilikama za povećanje dotoka novca u svibnju i srpnju. U to vrijeme većina vaših kolega razmišlja o godišnjem odmoru, a na vama je da se izdvojite iz gomile drugačijim pristupom. Partnerova primanja ostaju ista veći dio godine, ali s potencijalom rasta koji bi se mogao realizirati oko studenoga. Najbolje vrijeme za dugoročne investicije za Bikove je nakon 10. rujna, ali vodite računa o tome da se valja zaustaviti oko 10. studenoga, nakon čega valja izbjegavati davanje pozajmica te rizične pothvate.

BLIZANCI

Godinu biste mogli započeti uz nekoliko nenadanih događaja koji bi mogli snažno utjecati na razvoj vašeg života. To se najviše odnosi na obiteljski život i karijeru. Odnosi s braćom i sestrama mogli bi postati problematični između 15. veljače i 10. ožujka, a preokret slijedi u svibnju, kada bi svi dotadašnji animoziteti te vrste morali biti zaboravljeni. U nekoliko navrata, između 8. i 30. svibnja te između 5. i 27. rujna, vaše će razmišljanje biti konfuzno, daleko ispod razine na koju ste navikli. U tom periodu ne pokušavajte donositi značajne odluke. Generalno najbolje razdoblje u 2010. godini za Blizance je između svibnja i srpnja, kada ćete najlakše svladavati sve prepreke i probleme.

Ljubav
Prvi mjeseci nove godine neće biti jednostavni ni laki u ljubavnom pogledu, već prožeti situacijama u kojima ćete morati donositi neke teške odluke. Podsvjesno ćete biti nemirni sve do studenoga, kada ćete ponovno biti ono što jeste u normalnim uvjetima. Nova bi se osoba mogla pojaviti u životu nekih Blizanaca tijekom ljeta, što će u svakom slučaju pojačati vašu konfuziju. Samci ipak ne mogu očekivati mnogo od tog poznanstva, sve do listopada, kada bi se već moglo vidjeti ima li taj odnos perspektivu, ponajprije zbog (ne)ozbiljnosti suprotne strane, a ne vas. Nakon prolaska kroz razdoblje neslaganja s partnerom u dobrom dijelu veljače te reprize u svibnju, ljubavni život parova bit će posve uobičajen.

Karijera
Najboljem se u poslu i karijeri možete nadati tek negdje u svibnju. Uz dosta sreće, tada biste mogli napredovati, što ne znači da bi to trebao biti tek splet okolnosti, već, naravno, zasluge nosi i vaš pristup i zalaganje. Vaš bi se uspon mogao nastaviti do srpnja, kada možete očekivati čak i stvaranje blagog otpora prema vama i vašem djelovanju unutar tvrtke. Problemi povezani s događanjima iz siječnja mogli bi nastati tijekom travnja, a tada je najvažnije da ne počnete paničariti. Privatni će poduzetnici, nažalost, morati pričekati sljedeću godinu za značajnija poboljšanja i napredak u poslovanju.

RAK

Nova je godina obećavajuća za osobe rođene u znaku Raka. Njezin će početak obilježiti bistrina vaših razmišljanja te volja za upornijim i efikasnijim radom. Nove će se prilike otvarati jedna za drugom, sve do pojave neočekivanih događanja koncem travnja. Prilika za akvizicijom nekretnine mogla bi vam se pružiti između 21. svibnja i 19. srpnja, što je zapravo izvrsno vrijeme za transakciju takve vrste. Sitniji zdravstveni problemi potencijalno bi se mogli pojaviti u svibnju, no neće vas primorati da izbivate s posla i iz društvenog života dulje od deset dana.

Ljubav
Dio bi Rakova mogao u prvih nekoliko mjeseci 2010. godine ući u bračne vode, čak i oni koji takav razvoj događanja nisu mogli donedavno predvidjeti. Od siječnja do travnja očekujte najveći broj promjena, od kojih bi većina mogle biti iznenadne i izvan vaše kontrole. Odluke koje donesete u ovom razdoblju mogle bi doći pod vašu reviziju sredinom kolovoza. Određena doza progresivnog razmišljanja uz odmak od društvenih normi u kontekstu veza i ljubavi doći će do izražaja u jesen, preciznije u rujnu. Još jednom biste mogli pokazati da ste neovisni od utjecaja sa strane kad god je to potrebno.

Karijera
Smiješe vam se zanimljive poslovne ponude i prijedlozi za udruživanja, partnerstva ili pokretanje zajedničkih projekata s raznim poslovnim subjektima. Ipak, poradite na svome strpljenju. Naime, nikada ne znate je li ono što odaberete u danom trenutku baš ono najbolje, ako ne razmotrite i alternativu. Najturbulentnija poslovna faza odvijat će se između 16. kolovoza i 17. listopada, kada bi se većina Rakova mogla suočiti s raznim izazovima. Visoki rizici i veliki ulozi nose i potencijalno golemu dobit, što će vam biti vrijedna motivacija da upregnete svom snagom.

LAV

Lavovima predstoji godina prepuna zbivanja, s nekoliko prepreka više nego lani. I dalje ste u uzlaznoj putanji, unatoč pritiscima u privatnom životu. Na tom bi pak planu stvari mogle biti bolje i na taj bi način, povoljniji za vas, mogle profunkcionirati nakon 17. svibnja. Siječanj će obilježiti vaša napetost i kratak fitilj. Kao da ste osjetljiviji kada vam netko uputi izravnu kritiku, što je možda i neobično jer zasigurno ne želite da vam ljudi isto to rade iza leđa. S krajem godine, vaša bi kreativnost morala doći do izražaja u svim životnim aspektima, a posebno biste dobar dojam mogli ostaviti u javnim prezentacijama između početka listopada i sredine studenoga.

Ljubav
Neobično za Lavove, svojoj ćete vezi posvećivati (pre)malo vremena u prvih nekoliko mjeseci 2010. godine, što bi se moglo promijeniti nabolje tek s početkom svibnja. Osim što ćete se u tom razdoblju suočiti s nekoliko ozbiljnih izazova, pitanje je hoćete li izvući dublju pouku jer slično bi se moglo ponoviti u studenome. Reakcije partnera su sasvim neizvjesne i loše po vas ukoliko ne budete imali dobro obrazloženje. Za samce će sljedećih 365 dana biti prilično zanimljivo i dinamično u ljubavnom pogledu, no bez mnogo pravih prilika za započinjanje ozbiljne veze.

Karijera
Mnogo energije i truda ulagat ćete u posao sa strašću za sve čime se bavite sve do rujna, kada biste mogli doći do plafona i početka stagnacije. U svom poslu mogli biste doći u konflikt s politikom, makar u vidu problema s pojedinim zakonima ili propisima, što bi moglo rezultirati tek pismenom pritužbom, ali bi se moglo rasplamsati i u pravu pravnu bitku. Razrješenje situacije očekujte prije sezone godišnjih odmora, otprilike u svibnju. Nakon 17. svibnja očekujte pojačan pritisak praćen nesusretljivošću nadređenih koji bi mogao rezultirati odlukom o odlasku kod nekih Lavova. Iako godina neće biti najsretnija za ulagače, nešto bolje vrijeme za takve pothvate bit će u rujnu.

DJEVICA

Nova će godina Djevice suočiti s ozbiljnim izazovima, a možda najveći od njih bit će kako zadržati vlastiti integritet. Početkom 2010. godine mogli biste iskusiti porast ugleda u društvu i napredovanje na bolji položaj na poslu, no samo ako takve prilike iskoristite do travnja. Situacija će se nakon svibnja stabilizirati, no iznenađenja koja dolaze u tom razdoblju uključuju porast životnih troškova. To ćete morati stoički pretrpjeti, a moglo bi vas očvrsnuti te uozbiljiti. Sve u svemu, moglo bi se reći da će 2010. godina biti povoljnija od prošle, no određene prepreke podsjećat će vas da vam zapravo i ne teče med i mlijeko.

Ljubav
Možda ne slutite da bi 2010. godina mogla promijeniti način na koji doživljavate ljubav, romantiku i brak, no to je upravo ono što bi se moglo dogoditi dobrom dijelu Djevica. Ta će se događanja, između siječnja i ožujka, odvijati brzinom koja ne dopušta racionalno razmišljanje i donošenje odmjerenih odluka. Samci bi se, kada ne budu očekivali, mogli naći u prilici da započnu vezu, ne s bilo kime, već s osobom koju otprije znaju. U brakovima Djevica najsretnija bi morala biti razdoblja između 20. svibnja i 11. srpnja te čitav prosinac.

Karijera
Očekuje vas meka, neproduktivna i pomalo dosadna godina. Sumnjom u vlastite sposobnosti i manjkom koncentracije mogli biste upropastiti neke prilike u kolovozu te ugroziti perspektivu za rast tvrtke. Bez panike, jer već sljedeći mjesec mogao bi vam dati šansu za popravak. Ne pokušavajte se radikalno mijenjati jer bi vam način na koji ste navikli postavljati se prema poslu morao donijeti više plodova nego što bi vam učenje novih metoda moglo pomoći. Teška će vremena proći obrtnici i poduzetnici, no nakon što izguraju prvu polovicu godine, situacija bi se morala početi razvijati nabolje.

VAGA

Sve ukazuje na to da biste u sljedećih 365 dana konačno mogli pratiti kako vaši potezi iz prethodne dvije godine daju plodove te da su neke vaše odluke koje je okolina kritizirala zapravo imale smisla. Kako vrijeme odmiče, vaš se napredak umnaža i ubrzava, što bi moglo probuditi ljubomoru i potaknuti opoziciju kod nekih kolega koji vam sasvim sigurno nisu i prijatelji. Do 30. lipnja zamor i zasićenost rutinom doći će do punog izražaja, što bi vas moglo potaknuti na ozbiljnija razmišljanja i pravljenje nekih radikalnih rezova u životu. Vezano uz zdravlje, ne postoje posebne napomene osim za kronične bolesnike koji bi na oprezu morali biti u siječnju i veljači.

Ljubav
Zahvaljujući intenzitetu poslovnih aktivnosti, ljubavni odnosi većine zaposlenih Vaga neće biti briga broj jedan. Ipak, shvatit ćete da vam se dobre prilike pružaju u svibnju i srpnju, kada bi postojeće veze mogle prijeći na viši nivo, a u životima samaca također bi moglo doći do dinamičnih i iznenadnih događanja. Tome će prethoditi vaša zbunjenost koja će obilježiti veći dio ožujka i travnja. Dobra prilika za značajniju inicijativu, koja bi mogla unaprijediti vaš odnos, bit će u vremenu između 15. svibnja i kraja srpnja, no neće sve nužno proći tako glatko. Dapače, moglo bi doći do otpora s druge strane, koji bi mogao poništiti čitav proces.

Karijera
Nova godina simbolizira snažan poslovni napredak te perspektivni početak za dio Vaga koje su promijenile radnu sredinu. Vaša će se aktivnost intenzivirati u prva četiri mjeseca, što će kod mnogih rezultirati napredovanjem i/ili povišicom u svibnju. Ako do listopada niste povukli značajnije poteze ni pribjegli promjenama, u tom slučaju ni nemojte. Zahvaljujući vašim kontaktima, polovicom listopada mogli biste se naći u prilici započeti značajne projekte ili se udružiti u snažne saveze s uglednim kompanijama.


ŠKORPION

Zapreke i izazovi. To dvoje svojom prisutnošću u privatnom i profesionalnom životu za vas simbolizira početak nove godine. Oprez u tom pogledu bit će vam prijeko potreban sve do kraja travnja, a događanja bi se mogla odvijati brže od vašeg razmišljanja i pokušaja da uspostavite kontrolu. Morali biste zadržati mirnoću i koncentraciju te se nadati najboljemu. Strpljenje je također jedan od ključnih faktora jer ćete kad-tad doći na svoje. U ovom slučaju, druga polovica godine mnogo je povoljnija za Škorpione, kada ćete konačno profunkcionirati onako kako biste željeli.

Ljubav
Godina 2010. manje će utjecati na ljubavni život Škorpiona od prethodne te očekujte znatno manje zbivanja u usporedbi s ostalim aspektima života. Naime, najvažnije će se stvari događati u vašoj karijeri, što će neizravno utjecati i na odnose u brakovima i vezama. Do 17. svibnja već biste se morali materijalno situirati ukoliko već niste, a to bi moglo značiti prekretnicu ili razlaz u vašoj ljubavi. To bi ujedno morala biti jedina dilema vrijedna spomena, jer većina će Škorpiona zadržati status quo, kako u vezama, tako i samci koji uz neobvezujuća druženja uglavnom neće osjećati potrebu za vezivanjem na dulje staze.

Karijera
Ništa nova vezano uz pritiske na vas koji će se nastaviti početkom 2010. godine. To ipak neće biti uzalud, jer bi se vaše strpljenje moglo isplatiti kroz značajnije povećanje prihoda ili napredak u hijerarhiji poduzeća, najkasnije do travnja. Dio Škorpiona doći će u iskušenje da promijene radnu sredinu, prije svega zbog napora, ne i zbog nezadovoljstva primanjima i statusom. Do usporavanja ritma, na olakšanje mnogih, moglo bi doći (tek) u studenome, no vaša će vam škorpionski snažna volja pomoći da izdržite mentalne i fizičke napore te ustrajete u ostvarenju ciljeva.

STRIJELAC

Prva trećina 2010. godine Strijelcima ne donosi mnogo promjena do kraja ožujka, već naprotiv, kao da se baš opirete promjenama u tom razdoblju. Trend razvoja vaših vještina ostaje pozitivan i umjeren. U govorničkim biste vještinama mogli briljirati u travnju, no zapazit ćete i potrebu da budete manje izravni nego što obično jeste. Nazadovanje ugleda, čak i lažne optužbe na vaš račun mogli biste doživjeti nakon kolovoza, ali utjehu će vam donijeti prilika da promijenite životnu sredinu, za što se možete konačno odlučiti do kraja godine. Ipak, morali biste ostati fleksibilni te osjetljivi na želje i potrebe vaše obitelji.
Ljubav
Godina koja je počela ostavit će značajan utjecaj na ljubavni aspekt Strijelaca, a još veći na obiteljski život. Pomak u razmišljanju partnera prema romantici ugodno bi vas mogao iznenaditi u veljači, a još ćete više uživati odgovorite li adekvatno. Samci će prvu trećinu godine doživjeti kao društveno vrijeme, upoznajući nove ljude, a iz tih bi poznanstava moglo koješta izrasti. Između 19. veljače i 25. svibnja morat ćete kontrolirati agresivnost u svom obraćanju boljoj polovici, želite li da se period sreće nastavi. Dio neženja i neudanih među Strijelcima svoju bi bračnu sreću mogli pronaći između početka listopada i 15. prosinca.
Karijera
Generalno, ne očekujte pojačanje poslovne aktivnosti u ovoj godini, iako vam siječanj i svibanj donose nešto intenzivniji raspored. Sve u svemu, dobar će se dio Strijelaca morati osloniti na ulaganja, što u vrijednosne papire, što u vlastito obrazovanje jer biste u protivnom mogli previše utonuti u pasivnost. S dolaskom listopada, možda ćete (ispravno) poželjeti povući se iz investicijske igre s onime što imate, izbjegavajući daljnji rizik. Vaš je autoritet na putu kvalitetne izgradnje, a potvrdu biste mogli dobiti nakon 15. listopada, potvrdom nadređenih.

JARAC

U ovoj godini očekujte napredak, izazove s pretežno pozitivnim ishodima te više pažnje usmjerene prema vama. Iako ćete u velikom broju situacija postavljati pravila igre i kriterij, u nekoliko ćete navrata ipak morati promijeniti pristup te preispitati svoje moralne i druge osobne vrednote. Vaše ponašanje s dozom materijalizma moglo bi u ožujku naići na neodobravanje vaših bližih, a i sami biste mogli požaliti zbog povoda koji su vas nagnali da uđete u konflikt. Vaša će se sreća krajem godine promijeniti te ćete i sami zapaziti da od studenoga više ne postižete jednako dobre rezultate s istom razinom uloženog napora i truda te ćete morati prebaciti u višu brzinu.

Ljubav
I ova godina nastavlja se u visokom ritmu događanja vezanih uz ljubav, veze, brakove i obitelj u životima Jaraca. Mnoge će se zamjerke pojaviti u vezama tijekom siječnja i veljače, što bi mogli popratiti i žestoki verbalni okršaji s partnerima nesklonim priznanju vlastitih grešaka. Razvoj događanja u narednim mjesecima pomoći će dijelu Jaraca da shvate koliko su zapravo frustrirani i nesretni u svojim vezama ili brakovima. Epilog očekujte tek ujesen, u razdoblju između 22. rujna i 13. studenoga. Samci se mogu nadati prolasku kroz nekoliko veza, a oni spremni i zreli za brak u tom bi pravcu mogli početi razmišljati u listopadu i prosincu.

Karijera
Uz mnogo opcija i nestandardnih metoda za razvoj poslovanja, morat ćete dobro razraditi strategiju uspjeha. Početak godine najpovoljniji je za takvu aktivnost, s obzirom da ćete u siječnju i veljači uživati najkvalitetniju podršku suradnika te izvrsno razumijevanje i sluh za vaše ideje. Između 7. ožujka i 19. travnja izbjegavajte svaki pa i najmanji rizik, a donošenje većih odluka prepustite nadređenima. Najveći napredak u profesionalnom smislu smiješi vam se u kolovozu i rujnu, nakon završetka velikih i važnih projekata u kojima biste mogli ostaviti dubok trag. Krajem godine i smanjivanjem poslovnih aktivnosti uz olakšanje i odmor, mogli biste se baviti evaluacijom svojeg rada.

VODENJAK

Ova godina za vas ne bi trebala predstavljati velik odmak od događanja u posljednjih godinu, dvije jer osim nekoliko financijskih izazova, život jednostavno ide dalje u najbanalnijem mogućem smislu. Kada se suočite s problemima vezanim uz novac, morat ćete pokazati koliko odlučni i uporni možete biti kada sami sebe morate vaditi iz problema, umjesto da to za vas učini netko drugi. Ako i ne uspijete ostvariti svoje ciljeve u prvom dijelu godine, neka vas tješi spoznaja da ćete vrhunac samopouzdanja i koncentracije iskusiti u studenome, zato nemojte prije vremena klonuti duhom kao da je sve izgubljeno.
Ljubav
U ljubavnom smislu, Vodenjaci će nastaviti pravocrtno, bez većih oscilacija, razvijati odnos s partnerom, dok će se zamjetna poboljšanja moći ustanoviti tek kod onih u braku, u razdoblju između 10. veljače i 30. ožujka. Samce će uglavnom zanimati njihova karijera te će se zavođenjem i romantikom baviti tek u opuštenim ljetnim mjesecima, s klimaksom sredinom kolovoza. Nekoliko ozbiljnijih svađa dio vas proći će u rujnu, a njihov utjecaj na širu sliku vaše veze/braka ovisit će ponajviše o vašem doživljaju toga spora, odnosno o prihvaćanju ili odbijanju zaključaka koji se njime nameću.
Karijera
Nažalost, 2010. godina nije obećavajuća za napredak Vodenjaka u karijeri. Ipak, mnogima će od vas značiti i stabilnost posla kojim se bave te ćete u usporedbi s drugima biti uglavnom sretni onime što imate. Između 27. siječnja i 31. svibnja očekujte mnogo posla, manje vremena za sebe, za odmor i za obitelj. Također, u tom vremenu morat ćete dokazivati svoju odanost tvrtki i kolegama, ali i sami ćete biti skloni preispitivanju odnosa drugih prema vama. Druga polovica godine nudi vam olakšanje i veću pomoć u vidu mogućnosti za delegiranje posla mlađim suradnicima. Ulagački potencijal Vodenjaka na vrhuncu će biti u travnju, a najmudrije je za vas da uložite novac u obveznice.

RIBE

U obećavajućoj 2010. godini čini se da ćete ugledati plodove svoga višegodišnjeg rada. Ne očekujte rezultate na samom početku, ali njihovo otkrivanje počet će s ožujkom i kulminirati ujesen, sredinom listopada. Između siječnja i travnja mogli biste promijeniti svoj stav prema okolini. Kao da ste konačno u stanju shvatiti kakav vam je odnos prema drugima potreban za sreću u životu. Bilo bi bolje da neke misli sačuvate za sebe, a trenutak za povjeravanje mogao bi biti u ljetno vrijeme, između 23. lipnja i 12. srpnja. Relativno lak početak godine svoj će kontrast imati sredinom prosinca, kada će se mnoge Ribe suočiti s preprekama u obiteljskom životu.

Ljubav
Ljubavni i bračni odnosi neće biti pretjerano važni Ribama u prvoj četvrtini godine, a u skladu s tim koliko dajete, toliko možete i očekivati zauzvrat. Negativna razmišljanja neće vas moriti sve do sredine rujna, kada ćete slično zamijetiti i kod partnera. Prijepori bi se mogli nastaviti u listopadu, a ukoliko budete probleme gurali pod tepih, to bi vam se moglo obiti o glavu kroz verbalnu agresivnost, ali i nasilno ponašanje. Samci će se suočiti sa svojom velikom željom da pronađu srodnu dušu, odnosno boriti se da emocije ne nadvladaju razum. Kako će prave prilike uslijediti tek u srpnju te kasnije, od 1. studenoga do 15. prosinca, važno je da ne pripremate ražanj bez zeca.

Karijera
Ono što ste sebi zamjerali većim dijelom prošle godine, a to je nedovoljno poduzetnosti i ambicija, sada biste mogli ispraviti te preokrenuti dosadašnje slabosti u svoje prednosti. U prvih nekoliko mjeseci, kao i sredinom godine, u vrijeme godišnjih odmora, imat ćete priliku poraditi na sebi i na svojim znanjima. Upišite tečaj stranog jezika ili usavršavanje poslovnih vještina, a ta ćete znanja kasnije moći primijeniti u poslu. Nemirno razdoblje slijedi oko 10. rujna, kada će dio Riba opravdano strahovati za sigurnost svoga posla. Ne dopustite da strah odredi vašu sudbinu!