HOROSKOP SAVJETUJE

Kupite savršen božićni poklon

14.12.2009 u 09:15

Bionic
Reading

S dolaskom blagdana dolazi i trenutak kad si postavljamo pitanje što kupiti svojim najdražima. Zodijak je tu da vam pomogne. Pronađite sugestije prilagođene osobinama svakog horoskopskog znaka koje će vam, nadamo se, olakšati ovaj sezonski zadatak

OVAN

Za muškarce: Ovan je vatreni znak koji predstavlja osobe vične baratanju oštrim predmetima (oruđem, oružjem ili instrumentima), željezom i vatrom. Razveselite svog muškarca metalnim roštiljem ili švicarskim nožićem. Ovnovi su, između ostaloga, spretni matematičari i trgovci koje ćete ugodno iznenaditi kvalitetnim kalkulatorom s naprednim funkcijama ili poslovnom aktovkom. On uživa u natjecateljskim sportovima, pa ga možete povesti na neku od utakmica, a ako ste te sreće da ste nedavno dobili na lutriji, kupite mu sportski motocikl. Zasigurno ste primijetili da se Ovan voli ponašati i osjećati kao šerif, stoga mu slobodno poklonite kožni remen ili zimske čizme.

Za žene: Znak Ovna upravlja glavom, stoga joj kupite finu četku i lijep ukras za kosu koji se ne može vidjeti u svakom izlogu. Osjećate li se velikodušno, poklonite svojoj dami kompletni tretman u ekskluzivnom frizerskom salonu ili slično iskustvo u kozmetičkom salonu. Želite li priuštiti Ovnici uzbuđenje, povedite je na let balonom. U slučaju da kupujete poklon za svoju djevojku, onda vjerojatno već i sami znate da vaša Ovnica uživa u svakom znaku pažnje. Zato će joj zadovoljstvo biti ako joj priredite zabavu iznenađenja.


BIK


Za muškarce: Prvi je prijedlog da poklonite svome Biku jagode umočene u čokoladu koje ste pripremili svojom rukom ili mu priuštite tretman saune i masaže. U slučaju da se odlučite za ovakve senzualne užitke kao poklon, neka to ostane vaša mala tajna. Budući da je Bik tip osobe koja uživa u komforu doma, kupite mu udobnu fotelju za gledanje televizije iz koje nije teško doseći tanjur, čašu i daljinski upravljač. Ako ta sjedalica ima ugrađeni stalak za držanje ovih predmeta, to je još bolje rješenje! Za ljubitelje zelenila nikada nije pogrešno nabaviti lijepu biljku ili stabalce. Ako već ima agronomske afinitete, zašto mu ne biste poklonili rukavice, škare ili drugi koristan vrtlarski pribor?

Za žene: Ženama rođenim u znaku Bika upravlja ženstvena Venera i zato nikad nećete pogriješiti ako im poklonite parfem, ma koliko ih već u svojoj kolekciji posjedovale. Ona će također zablistati od sreće ako joj kupite svilenkasti losion za tijelo s blagim cvjetnim mirisom uz puder iz iste linije proizvoda. Pošaljite joj košaru ljubičica ili veliki buket bijelih i ljubičastih ljiljana u rezbarenoj kristalnoj vazi. Odlučite li se za kupovinu odjeće, morate se kloniti umjetnih vlakana. U pravilu, nećete pogriješiti ni odaberete li odjevni predmet snježnobijele boje. Žene Bikovi vole izgledati elegantno, pa biste mogli razmisliti i o baršunastu večernjem ogrtaču ili kožnim rukavicama s profinjenim porubom.


BLIZANCI

Za muškarce: Blizancima mozak neprestano radi, pa im zato kupite knjigu, no budite sigurni da se radi o novom bestseleru ili klasiku koji još nije pročitao. Budući da pripadnici ovoga znaka vole putovanja i avanture, mogli biste mu kupiti putnu torbu ili elegantnu toaletnu torbicu. Primanje i slanje čestitki e-mailom aktivnost je na koju Blizanci rado troše vrijeme, pa imajući to na umu nemojte preskočiti taj sitni, ali značajan detalj koji gotovo da i ne košta. Novi mobitel ili najobičniji telefon zanimljiva dizajna izvući će osmijeh na lice prosječna Blizanca. Kako vole većinu vremena provoditi vani, nije im loše kupiti malenu meteorološku stanicu s termometrom i barometrom koji će mu uvijek sugerirati kako se valja odjenuti prije izlaska.

Za žene: Ona obožava cvijeće i zato nećete pogriješiti kupite li joj buket mirisnog cvijeća. Dodatnu će draž imati ako ga sami naberete. Prosječna je Blizanka racionalna i pedantna, o svemu vodi računa te radi bilješke kako bi bila sigurna da neće štogod zaboraviti. Upravo zato, lijepa kemijska olovka ili nalivpero koje ostavlja fini tanki trag na papiru dojmit će je se kada pomisli koliko ste mislili na nju pri odabiru poklona. Česte promjene izgleda dio su njezina imidža, pa je pun pogodak pokloniti joj detalj poput tankog remena ili malene torbice. Ona voli raditi najmanje dvije stvari istovremeno i često joj je potreban set slušalica za mobitel da bi mogla razgovarati dok vozi ili radi na računalu.


RAK

Za muškarce: Vaš je Rak sentimentalniji nego što mislite. Angažirajte profesionalnog fotografa da napraviti vaš portret u crno-bijeloj tehnici. Tu sliku stavite u srebrni okvir i neka ga umotan u ukrasni papir čeka pod borom ili na njegovu stolu. Mnogi Rakovi vole kuhati, pa pronađite modernu kuharicu prilagođenu muškim afinitetima. U slučaju da je njegovo suđe dotrajalo, trebat će mu novi set od nehrđajućeg materijala. On je u pravilu kućni tip i zato će ga razveseliti ako mu nabavite kućno kino ili ga pretplatite na stotinjak satelitskih programa. Poznajući njegove interese, sami ćete najbolje odabrati specijalizirane programe, no budite spremni na to da će u početku tehnologija plijeniti njegovu pažnju gotovo jednako koliko i vi.

Za žene:
Nježnu i delikatnu Račicu razveselila bi zbirka pjesama, posebno ako ste upravo vi njihov autor – u tom slučaju, pronašli ste poklon od neprocjenjive vrijednosti, te tu vaša potraga može prestati. Ona će taj poklon čuvati zauvijek! S ovim znakom savršeno se slaže biserni ili srebrni nakit. U slučaju da ste s dotičnom damom u intimnom odnosu, poklonite joj predmet koji će držati blizu srca – medaljon ili broš. Kupite joj svileni ogrtač snježnobijele ili sivoplave boje i zagrnite je njime dok žmireći znatiželjno iščekuje vaše iznenađenje. Pošaljite joj bijele ruže ili gardenije, krišom joj ukrasite vrt lampionima i svijećama ili zasadite tulipane.


LAV

Za muškarce: Vaš će muškarac uživati u poklonu koji može podijeliti s vama. Razmislite o boci finog francuskog pjenušca u paketu s dvije kristalne čaše na stalku. Bratu ili tati uvijek možete nabaviti ulaznice za kazališnu premijeru ili dobar koncert glazbe po njegovu ukusu. Luksuz je bitna stavka u životu Lavova i zato će ga večera u elitnom restoranu oduševiti, baš kao i rijetki antikni, ručno izrađeni predmeti. Osim starina i unikata, privući će ga svjetlucavi predmeti. Pokušajte sa zlatnim ili srebrnim upaljačem na koji možete ugravirati prigodnu poruku, a za nepušače kupite srebrni etui za spremanje vizitki.

Za žene: Ne zavidimo vam na ovom zadatku jer Lavicu nije lako impresionirati! Kad krenete u kupovinu, imajte na umu da morate pronaći nešto sofisticirano, na čemu nećete štedjeti. Potražite otmjenu crnu haljinu ili svileno donje rublje iste boje, pošaljite joj dvadesetak crvenih ruža s bombonijerom ili atraktivno upakiranim listićima tamne čokolade s marcipanom. Lavice se vole ponašati kao zvijezde. Povedite svoju damu u grad, da sama izabere sunčane naočale s dizajnerskim potpisom. Ako niste u mogućnosti izdvojiti veći iznos, a ne namjeravate opljačkati banku, predlažemo da potražite sitnicu koja sentimentalnom vrijednošću nadomješta onu materijalnu.


DJEVICA


Za muškarce: On nikada nema mira, to vam je valjda već jasno. Koliko ste ga puta uhvatili kako vikendom ne odustaje od posla? Zato bi idealan bio novi laptop. Ako uz ostale aktivnosti pronalazi vremena za čitanje, lako ćete pronaći praktičnu stolnu lampu ili varijantu s kvačicom kojom je može pričvrstiti za rub kreveta. Odlučite li se za tehnologiju, pronađite nešto što će mu okupirati ruke ili mozak. Poklonite mu električnu bušilicu ili set alata i dali ste mu zanimaciju za čitavu godinu. Ako mu darujete koristan softver, budite uvjereni u to da će pomno proučiti svaku pojedinu opciju te do detalja razraditi njegovu primjenu.

Za žene:
Baš kao muški pripadnici ovoga znaka, i žene vole raditi rukama. Ako na poklon dobije set za manikuru ili pedikuru, ona će u tome pronaći korist i zabavu. Zašto joj ne biste platili tečaj sviranja nekog instrumenta? Ona voli biti u formi, a možda misli da nema vremena za trening. Dvostruku ćete joj uslugu učiniti ako je bacite u vatru, odnosno dovedete pred gotov čin poklonivši joj člansku iskaznicu lokalnog centra za fitnes. Ako joj kupujete sportsku odjeću, birajte neutralne boje – bijelu ili sivu od čistoga, stopostotnog pamuka. Ako je želite oboriti s nogu, obiđite grad u potražnji za velikim, lijepim ogledalom za spavaću sobu koje krasi privlačan kićeni okvir.


VAGA

Za muškarce: Venera ulijeva Vagama ljubav prema glazbi. Prisjetite se naziva nekih albuma o kojima vam je pričao ili se informirajte o predstojećim koncertima. Nikada, ali zbilja nikada ne podcjenjujte ukus Vage! Ako naiđete na toaletnu vodu seksi mirisa, ne dvojite – poklonite li mu je, računajte da će to raspaliti njegovu maštu, pa biste mogli dobiti zadovoljavajuću povratnu reakciju još iste večeri. Kupite mu elektronski kalendar ili mobitel s naprednijim funkcijama da sve svoje obaveze dovede u red i napravi raspored prioriteta. Pritom vodite računa o tome da prosječna Vaga nije tehnološki fanatik. Morate pronaći proizvod s optimalnom kombinacijom jednostavnosti i funkcionalnosti.

Za žene: Najprije valja imati na umu da one vole nakit, no to je tek početak jer treba odabrati elegantan komad koji bi i sama poželjela kupiti. Dobra je strana što one imaju vrlo aktivan društveni život, mnogo izlaze te će čak i sitnicu kao što su naušnice ili malena torbica mnogo puta ponijeti sa sobom van. Gelove za tuširanje, losione za tijelo i parfeme troše na cisterne, pa nije naodmet pokloniti im još jedan. Također, seksi donjeg rublja nikad previše! U slučaju da je vaš odnos toliko prisan, birajte pažljivo jer, pokažete li neukus na ovom polju, promijenit će mišljenje o vama. Poklonite li joj ukrasni zidni sat ili vazu od rezbarenog kristala, sasvim sigurno će biti zadovoljna novim dekorativnim detaljem.


ŠKORPION


Za muškarce: Škorpion je tajni agent zodijaka. On je opsjednut sigurnošću i sigurnosnim napravama. Alarmni uređaj za automobil ili nadzorna kamera za kuću bio bi pun pogodak. Dragi su mu kožni predmeti poput kožnih jakni, novčanika, kovčega i remenja. U slučaju da odlučite nabaviti knjigu, potražite je na policama sa špijunskim trilerima i krimićima jer to su žanrovi koji bi ga mogli zanimati. Budući da mnogi od njih uživaju u provođenju vremena kod kuće s gostima, dobro će mu doći boca dobrog škotskog viskija kojim će moći ponuditi svoje posjetitelje. Ako birate za dečka, odaberite izazovno donje rublje u kojem ćete mu predati poklon, kakav god bio.

Za žene: Škorpionkama se dopadaju vješto izrađeni odjevni predmeti klasičnoga kroja s mnogo detalja, maštovitim obrubima, retro uzorcima i otkačenim kragnama. Ona voli večernje izlaske i ponekad se kući vraća sama. Tada bi joj korisno bilo sredstvo za zaštitu, poput suzavca u spreju ili možda malene lampice za ključeve koja bi joj pomogla da što prije uđe na sigurno. Naravno, ne zavaravajte se da sve to može nadomjestiti vašu zaštitničku prisutnost i društvo. Činjenica da je Škorpion vodeni znak sugerira da uživa u toaletnoj vodi, koja se troši više od parfema, tako da toga nikad nije previše. Ona je tipična fatalna žena, što morate imati na umu pri odabiru mirisa.


STRIJELAC

Za muškarce: Prosječni Strijelac nema mira i stalno je u pokretu. Elegantan sportski sat pomoći će mu da zadrži osjećaj za protok vremena. Kožna aktovka ili torba za putovanje izrađena po mjeri oduševit će ovog sakupljača biljega u putovnici. Sportski tipovi obradovat će se novim skijama, palicama za golf ili teniskom reketu. Voli li pasivniju stranu sporta, nabavite mu ulaznice za uzbudljivu utakmicu. Ako je vaš prijatelj ili odabranik srca ljubitelj boravka u prirodi, zadatak vam neće biti težak. Opremu za kampiranje nije teško nabaviti, a u obzir dolaze sitnice poput kompasa ili švicarskog nožića pa sve do ozbiljnijih predmeta - vreće za spavanje ili nepropusnog šatora.

Za žene:
Za aktivne žene Strijelce nabavite komplet DVD-a s raznim programima vježbi ili joj uplatite godišnju članarinu za teretanu ili fitnes. U obzir dolaze i drugi tečajevi te treninzi raznih vrsta, poput karatea, slobodnog penjanja ili jahanja. Ona će rado prihvatiti novi izazov! Slobodno se i sami uključite, tako će joj poklon biti još draži! Ona voli biti u tijeku događanja i rado ih se prisjeća. Ako joj nabavite suvremenu digitalnu kameru, moći će pohraniti sva važna događanja na željeni medij iz široke lepeze digitalne memorije. Odlučite li se za knjigu, svakako potražite kontroverzno izdanje te se informirajte za debatu koja će uslijediti vezano uz temu tog štiva.


JARAC


Za muškarce: On bi mogao guštati u bilo kakvom obliku novčanog poklona. Na primjer, zadovoljno će trljati ruke kupite li mu paket perspektivnih dionica, znatiželjno prateći njihov napredak. Svota koju izdvajate ne mora biti bogatstvo, ona može biti tek simbolična, a poanta je da mu posluži kao igračka kojom će manipulirati kako god poželi. Razveselit će ga i druge vrijednosti poput zbirke poštanskih markica, a kupite li mu antikni prsten ili sat, oči će mu zablistati. Od knjiga manje voli fikciju, a više povijesno štivo. Dobar trening za njegove moždane vijuge mogao bi mu osigurati šahovski set, no ako se odlučite za takav poklon, budite spremni na to da će i vas uvući u igru.

Za žene: Ona obožava svoje slobodno vrijeme i u tim se trenucima prepušta svojim hobijima. Stoga krenite u pravcu trgovine gdje možete nabaviti materijal za izradu nakita od plastike, gline za pečenje i kaširanog papira; uljane boje i lakovi nužno su potrebni za kreativni izražaj Jarčice koja uživa u stvaranju ukrasnih predmeta. Ako ima svoj vrt, potražite sadnice ukrasnog bilja ili cvatuće trajnice. Zašto se sami ne biste malo oznojili i poklonili joj svojih ruku djelo? Izradite kućicu za ptice koja će udomljavati vrapce za studene zime i ne zaboravite na svoje autorsko djelo urezati potpis.


VODENJAK

Za muškarce: Uran ima dominantan utjecaj na osobe rođene u znaku Vodenjaka. Upravo zato gotovo svaki uređaj koji se uključuje u električnu utičnicu oduševit će vašega Vodenjaka. Možete pokušati s mobitelom, no impresionirat ćete ga tek ako pomisli da ste o izboru promislili. Elektronski masažer stopala ili tanjur za prijem satelitskih programa najvjerojatnije će ga iznenaditi. Dio Vodenjaka drži do alternativnih pogleda na svijet. Kupite mu piramidu koju će držati na radnom stolu za uspjeh u poslu ili u spavaćoj sobi za energiju i zdravlje. Proučite feng shui literaturu, enciklopedije o mističnoj strani svijeta ili proročanske knjige i poklonite mu izdanje posvetom.

Za žene: Ona je moderna žena koja, poput muškog Vodenjaka, voli uređaje s električnim napajanjem. Idealan je poklon glazbena linija, mobitel s kamerom visoke kvalitete, telefaks ili skener. Astrologija je jedna od njezinih zanimacija, pa je među raspoloživim opcijama izrada natalne karte. Možda najoriginalnija ideja jest da kontaktirate međunarodni zvjezdani registar te imenujete jednu zvijezdu njoj u čast. Privjesak od dragog kamenja također bi bio zanimljiv poklon. U slučaju da niste sigurni koja je odgovarajuća vrsta dragog ili poludragog kamena za ovaj znak, pročitajte naš prethodni članak na tu temu. Mislite li da bi parfem bio prikladniji, na oblik bočice obratite pažnju jednako kao i na njegov miris, budući da je ona pretežno vizualni tip.


RIBE


Za muškarce: Riba dobro pliva u računalnim vodama; prije svega rado troši svoje slobodno vrijeme na videoigre. Poklonite li mu najnoviju igru ili novi uređaj, veselju neće biti kraja. On je izrazito kreativan, ali ponekad ima problema s izražavanjem. Prijavite ga na karaoke, a kad dođe red na njega, neće imati izbora nego stati pred mikrofon i zacvrkutati. Mogli biste mu izići u susret kupnjom novog fotoaparata ili ga upisati na tečaj digitalne fotografije. Za one malo hrabrije, nikada nije kasno da ga privolite na pohađanje plesnog tečaja koji ste, igrom slučaja, već uplatili.

Za žene:
Sanjarke Ribe vesele zbirke poezije, knjige o anđelima ili ukoričeni traktati postmoderne filozofije. Nećete pogriješiti ni sa sveskom teorije likovne umjetnosti ili povijesti filma. Očarajte je svilenom spavaćicom blještave boje, kompletom grudnjaka i gaćica boje breskve ili maline. Nabavite drago kamenje koje odgovara njezinu ukusu i znaku zodijaka. Ovu romantičnu dušu možete usrećiti ako joj kupite paket mirisnih svijeća, kojima je zgodno priložiti i parfimirani gel za tuširanje te set novih, mekih ručnika da upotpunite komplet za opuštanje u kupaonici. Pomoć za kvalitetniji san? To su zvuci oceana, ljetnih večeri, gorske šume ili slični new age alati za opuštanje.