GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2009.

Što nam zvijezde spremaju sljedeće godine

30.12.2008 u 11:08

Bionic
Reading

Kakva god bila, 2008. godina je polako iza nas i treba gledati naprijed i početi razmišljati o 2009. Što zvijezde imaju za reći o tome i kakvu vam novu godinu predviđaju, pročitajte u velikom godišnjem horoskopu

OVAN

POSAO - Teško ćete se smiriti na jednom mjestu jer su vam potrebne promjene, putovanja, nove informacije, kontakti s novim ljudima. Naklonjeni Jupiter sugerira da razmislite o mogućnosti doškolovanja, tečaju stranih jezika, informatike, plesa, bilo čega što će vas opet vratiti u mladost. U poslovnim kombinacijama dajte prednost poslovima koji uključuju kretanje, komunikacije i medije. Bit ćete uspješni u izdavaštvu, prosvjeti, turizmu i prometu. Nekima je od vas druženje sa sestrom, bratom ili prijateljima pozitivno za poslovni probitak. Prihvatite njihove sugestije ili čak krenite u zajednički posao s nekim od njih. Poslovna stagnacija pojavljuje se od 30. listopada, kada će vas utjecaj Saturna prisiliti na više tolerancije u međuljudskim odnosima, osobito onim poslovnim i partnerskim.

LJUBAV - Čekaju vas prve krize u siječnju i kolovozu, no nove šanse u listopadu i studenom pomoći će ispraviti neke greške u ljubavnom životu. Ovnovi samci, željni nježnosti, jedva će dočekati sretnu veljaču, ožujak, travanj i lipanj. Uz previđanje romantičnih susreta i ljubavne sreće, moramo vas upozoriti i na probleme koje najavljuje Saturn krajem godine. Moglo bi vam se dogoditi da linijom manjeg otpora pristanete na neke odnose koji nisu baš posve moralni ili su u neskladu bilo s vašim očekivanjima, bilo s mjerilima okoline. Imate snažne tjelesne želje, prilično ste posesivni i strastveni, zato će biti teško obuzdati usplamtjele iskre. Ljeto se nastavlja u žestokom ljubavnom ritmu i bit će prijelomno za dugotrajne veze.

ZDRAVLJE - Krizno razdoblje tijekom gotovo cijele godine poprilično će vas namučiti. Saturn od listopada upozorava da su vam najveći neprijatelji stres, umor i iscrpljenost. No, kako ćete biti visoko motivirani da uspijete u onome što ste započeli, možemo vas jedino upozoriti na kritične točke a to su živci, glava i kronične bolesti. Pijte više kalcija i vitamina, nabavite proizvode u kojima ima više cinka, a ako ne stignete do fintes-centra, pokušajte kod kuće improvizirati malu vježbaonicu.

BIK

POSAO - Bavite li se umjetnošću, prosvjetom, pedagoškim ili sportskim radom, kao i svim vrstama šoubiznisa, u 2009. s novim žarom prionut ćete na nove projekte. Sada je vrijeme da ulažete u sebe, svoju energiju i vrijeme, i ne brinite hoće li se isplatiti i što će drugi misliti o tome. Na teškoće računajte potkraj ožujka i u travnju, te od kraja srpnja do sredine kolovoza. Od listopada će vas pratiti pomutnja u poslovnim partnerstvima, pa samo pozivanjem na osjećaj dužnosti možete podnijeti neke stvari. Pokušajte te iste ljude upregnuti u vlastite ciljeve ili ih omekšati svojom toplinom. Usporedo s izazovima, imat ćete izvrsnu podršku Saturna u Djevici koji će vam omogućiti dobre prihode i poslove. Novčani izdaci povećani su tijekom siječnja, studenoga i prosinca.

LJUBAV - Sretne okolnosti koje najavljuje Saturn u Djevici pobrinut će se da vas udvaranje suprotnog spola ne ostavi ravnodušnima, a tijekom zavodljive jeseni i zime, ni postelja vam neće biti prazna. Za slobodne će veljača, ožujak, travanj i svibanj biti nepovoljno razdoblje kada će vas prodrmati prava ljubavna bol. Jurnut će vam krv u glavu, ne pitajući za razloge. Ljeto će vas učiniti vatrenijima i izravnijima, pa biste mogli odbaciti stare obrasce ponašanja i postati emotivno puno otvoreniji. Neki od vas mogli bi ući u nezaboravnu vatrenu avanturu s kolegom ili kolegicom s radnog mjesta, osobito tijekom listopada i studenoga. Druga polovina godine posebno je značajna za mnoge, jer kretanje Jupitera vašim 10. poljem (status, ugled) najavljuje i odluke za vjenčanje ili zaruke. Slobodni bi mogli sresti ljubav života.

ZDRAVLJE - Bit će gotovo nemoguće pratiti vašu mentalnu energiju, čak i ako će vaše tijelo ponekad posustajati pred brzinom i maštovitošću vaših misli. Njegujte svoj intelekt, upražnjavajte vježbe za koncentraciju i mentalnu jasnoću. U siječnju, ožujku, rujnu i listopadu bit ćete u izvrsnoj tjelesnoj formi, no u travnju i svibnju neskloni aspekt Marsa upućuje na moguće tegobe s glavom, sklonosti ozljedama i nervozi.

BLIZANCI

POSAO - Ovu godinu zapamtit ćete po velikoj stvari koja će vam se dogoditi, bilo da je to željeno zaposlenje, putovanje u inozemstvo, diploma u rukama, nagrada ili dovršenje važnog projekta. Naročito će razdoblje od veljače od kolovoza dati izvrsne poslovne rezultate. Malo će Blizanaca odoljeti a da ne učini nešto za svoje obrazovanje i osobni razvoj, bilo da je to učenje stranih jezika, doškolovanje, specijalizacija, ili rad na sebi. I financije će vam se poboljšati, ali tek od druge polovice 2009. Ući ćete u isplative poslovne angažmane, pri čemu je posebno zaštičeno sve u vezi trgovine, inozemstva, medija, sporta i umjetnosti. Moguća kriza vidljiva je tijekom ožujka, travnja i svibnja kada ćete biti izloženiji stresu, no Jupiter će štiti sve vaše akcije.

LJUBAV - Saturn predskazuje na probleme unutar vaše primarne obitelji te napetih odnosa s roditeljima. Razne okolnosti potaknut će vas da se vratite korjenima, jer u prošlosti leže rješenja sadašnjih zagonetki. Posvetite više pažnje roditejima i članovima obitelji koji trebaju vašu pomoć, a razmislite i o novim oblicima stanovanja ili preseljenju. Nemile ili iznenadne promjene u najintimnijem krugu do kraja travnja prilično će vas dezorjentirati, što će se odraziti na vaše emotivno oklijevanje. Loše ljubavne veze bi se mogle razvrgnuti, dok će slobodni biti skloni pomalo otkačenim tipovima i slobodnim vezama. Drugi dio godine mnogo je naklonjeniji, pa posebno izdvajamo veselu jesen i zimu, s romantičnim naglaskom na mjesec listopad.

ZDRAVLJE - Mnogi Blizanci provući će se samo s upalom grla ili se brinuti o bližnjem. Upozoravamo vas da budete oprezni pri svim kućnim poslovima, a u kriznom ožujku, travnju i ljetnim mjesecima izbjegnite rukovanje strujom, alatima, noževima. Preporučujemo sporiju vožnju te umjereno bavljenje sportom. Čuvajte noge, kosti, vene, potičite cirkulaciju.

RAK

POSAO - Osjećat ćete se pomalo nesigurno i zabrinuto, no to ćete katalizirati u povećan rad, zalaganje i uspjeh. Povećana samokontrola donijet će nove ambicije, zasukat ćete rukave i pokazati da mislite ozbiljno. U tome će vam uvelike pomoći vaša dosadašnja poznanstva, kao i ona koja ćete tek sklopiti. Prijateljska naklonost važnih ljudi olakšat će vam napredovanje. Želite li krenuti u novi posao, bez ustručavanja potražite savjet ili partnerstvo prijatelja. Također, ovo je godina u kojoj ćete požnjeti trud ranijih ulaganja, pa će mnogi od vas dovršiti školovanje, diplomirati, dobiti nagradu ili uvažavanje kolega i osjetiti kako se strpljenje isplatilo. Plodni poslovni mjeseci za vas su travanj, svibnja, lipanj srpanj te jesenji mjeseci.

LJUBAV - Kontinuirani izazovi na privatnom planu potrajat će od veljače pa sve do svibnja, ali sa sretnim ishodom. Napete okolnosti poticati će na odlučniji stav u vezi bolnih mjesta svoje intime. Prilike će vas natjerati da sami krenete u akciju i razjasnite neke odnose. Ono što nećete uspjeti odmah, pokušat ćete postići od polovice svibnja do sredine kolovoza. Tada će se kriza gotovo neizdrživo zaoštriti, no izgleda da vam ponekad voda treba doći do grla da biste reagirali. Razdoblje od rujna do listopada bit će u znaku sretnog zaljubljivanja i divnih odluka poput trudnoće, zajedničkog življenja ili zadovoljstva koje će vam pružiti vaše dijete. Od nadolazeće godine nemojte očekivati ništa standarno ili uobičajeno, jer su pred vama istodobno prekrasne situacije, ali i neumoljiva ograničenja. Na vama je da pronađete onu čarobnu formulu koja će rascvjetati dobre, a učiniti podnošljivima negativne prilike.

ZDRAVLJE - Odlučite li se baviti sportom, ići će vam kao od šale. Pucat ćete od zdravlja sve do travnja, kada očekujte manju krizu, koja će s prekidima potrajati sve do kraja svibnja. Početkom ljeta također ste u super kondiciji, dok se potkraj srpnja i dijelom kolovoza javljaju neke probavne smetnje. Ipak, pripazite se ozljeda i oprezno za volanom.

LAV

POSAO - U ovoj godini, izvodit ćete razne poslovno-novčane kombinacije. U vama će se javiti interes za veće financijske transakcije, poput kupoprodaje nekretnina, zemljišta, gradnje ili uređenja stambenog prostora. Takvi će vas planovi jače povezati uz obitelj ili članove rodbine. Nemojte bezglavo ulijetati ni u kakve kredite ili posudbe, dobro razmislite o uvjetima. Na radnom mjestu doći će do manjeg nezadovoljstva i neslaganja s nadređenim. Nećete dobiti podršku ni povjerenje koje očekujete, što bi neke Lavove moglo natjerati na nagle rezove. Neki od vas potražit će mogućnost da više rade kod kuće ili da otvore kakav biznis uz podršku obitelji. Usprkos svim povremenim poteškoćama, u prvoj polovici 2009, od 30. listopada dobar utjecaj Saturna oslobađa vas svih zapreka.

LJUBAV - Od veljače do svibnja ulazite u razdoblje u kojem biste mogli doživjeti svašta, pa i vjenčati se s osobom koju ste do jučer smatrali prijateljem, smrtno se zaljubiti u svog profesora ili ispratiti supruga ili suprugu na rad u inozemstvo. Koju god opciju izabrali, dobro ćete preispitati postojeće emotivne odnose; neki će neizbježno otpasti, ali ćete zato s drugima očvrsnuti veze, bilo obećanjima, novim zajedničkim počecima. Na trenutak ćete prepustiti da drugi diktiraju ritam, a inicijativu će preuzeti vaš partner, simpatija ili članovi obitelji. Ponekad će vam biti teško shvatiti što se događa, proniknuti u iskrene namjere drugih, a najgore će vam pasti to što niste vi gospodar situacije. Nemojte to shvatiti kao ovisnost, nego priliku da produbite svoje poimanje svijeta. Tijekom veljače, osamljeni će se zateći u jednom strastvenom zagrljaju i započeti odnos koji bi do kraja godine mogao završiti sretnim brakom.

ZDRAVLJE - Zdravlje vam u ovoj godini kreće nabolje, iako vas očekuju dva osjetljiva razdoblja, a to su veljača i ožujak te lipanj i srpanj. Tek ćete nakon burnog ljeta moći odahnuti, što dijelom možete zahvaliti poslovnoj prepopterećenosti, a dijelom prevelikoj emotivnoj angažiranosti. Dopustit ćete da vas previše toga osobno dirne. Pazite da ne pretjerate u poslu i fizičkim aktivnostima.

DJEVICA

POSAO - Puno raditi, vama nije teško, jer spremno pokazujete svoj talent za organizaciju, no bilo bi vam draže kad biste uspjeli izbjeći drastične rezove i preokrete. Već početkom godine razmislite o promjeni bilo radnog mjesta, bilo sredine ili suradnika. Nemojte se bojati jer vas prate povoljne okolnosti, osobito ako se odlučite u dogovoru s kolegom, partnerom, prijateljima. Kako se ne znate distancirati od problema, oni će vas redovito živcirati, a bit će vezani uz ljude s kojima radite. Sva zanimanja iz oblasti medicine, veterine, farmacije, informatike, prehrane te uslužnih djelatnosti imaju dobre izglede, unatoč povremenim financijskim teškoćama u ožujku. U srpnju i kolovozu bit ćete izloženi dodatnim stresovima i pritiscima, zato izbjegavajte prenaporan rad.

LJUBAV - U ljubavi ćete cijeniti više kvalitete, poput prijateljstva, sigurnosti i pouzdanosti, tako da ćete se na kraju iznenaditi izborom. Izvrsni mjeseci, kao što su lipanj, kolovoz rujan, listopad i prosinac dovoljan su razlog da budete zadovoljni. Bit ćete skloni naglom zaljubljivanju, svađama i bombastičnim pomirenjima. Isprva se bolje prepustiti događajima, budući da vas greške i ljudi iz prošlosti ne puštaju lako iz ruku. No, i vi imate svog asa u rukavu, a to su vaši planovi za budućnost, vaše ambicije i ciljevi, koje nemojte žrtvovati ni zbog koga. Usprkos tomu što ste okruženi ljudima koji vas svojim ponašanjem i nerazumijevanjem guraju u pesimizam i teškoće, vi ćete pobjeđivati uz podršku ljudi koji su izdržali ispit vremena. Upozoravamo vas da su vam siječanj i srpanj kritični mjeseci, pa budite tolerantniji s parterom.

ZDRAVLJE - Na zdravstvene smetnje koje će se javljati u veljači, ožujku, srpnju i kolovozu djelovat ćete odlučno, vrijedno obilazeći liječnike i specijaliste. Postoji sklonost nezgodama, lomovima, upalama i opekotinama. Psihička ravnoteža je vaša tradicionalna ranjiva točka. Moramo napomenuti da ćete ove godine posebno paziti na izgled, a tretmani kod kozmetičarke, frizera i masera mogli bi znatno popraviti vaš ukupni imidž.

VAGA

POSAO - Osjetit ćete da imate vrstu misije, odnosno zadatak koji morate provesti, pa makar zaboravili na vlastiti probitak. Ako još ne znate točno koji je vaš put, osluhnite unutarnji glas i svoju neuništivu intuiciju posebno istaknutu ove godine. Umjetnički porivi za stvaranjem također će se rasplamsati. Tada ćete malo teže ostvarivati svoje ciljeve, stoga se pripremite na određene žrtve i povećane napore. Ako ste zaposleni u nešto praktičnijim oblastima, stvari izvan vaše kontrole određivat će vaš položaj, a mi vam savjetujemo da izbjegnete izravno konfrontiranje. Zaobilaznim putem, poput sive eminencije, potiho možete proširiti svoj utjecaj. Pokušajte proniknuti u psihologiju ljudi s kojima radite kako biste razumjeli, možda čak oprostili njihove greške.

LJUBAV - Ulazite u godinu ispunjenih želja, a prilike na ljubavnom planu bit će uzbudljive i nezaboravne. Naklonjeni Jupiter obećava nesvakidašnja iskustva i veliku privatnu sreću. Mogli biste okruniti svoju vezu zajedničkim življenjem, djetetom ili brakom, i to tijekom veljače, srpnja, rujna i listopada. Slobodni će osvajati svojom raskošnom osobnošću, a vrijeme usamljenih postat će davna prošlost. Grijeh je potrošiti ovu godinu u pasivnom čekanju i lijenosti, pa raširite svoju mrežu ljubavi i 'upecajte' štogod. Moguće je miješanje prijateljskih i ljubavnih odnosa te pomalo neformalne veze, koje će vam izuzetno odgovarati, ostavljajući vam dovoljno slobode. Upozoravamo vas na negativne mjesece, a to su proljetni mjeseci kada će imati teškoća u razumijevanju s bračnim partnerom, no sve proći bez većih problema.

ZDRAVLJE - Prva polovica godine naglašava vašu boležljivost i osjetljivost, pa će vam trebati sna i odmora u velikim količinama. Možda zbog sebe ili bolesnog bližnjeg, posjetit ćete bolnicu ili dulje vrijeme biti na bolovanju. Imate li ozbiljnih zdravstvenih tegoba, odlučite se za medicinske intervencije ili operacije bez bojazni da ćete pogriješiti.

ŠKORPION

POSAO - U vašem poslovnom životu moglo bi dolaziti do promjena, odustajanja od starih i planiranih akcija i odlučivanje za nova, nagla i hrabra rješenja, koja ni u kom slučaju ne moraju biti trajna. Moguć je prekid posla, pa ponovo vraćanje na stare poslove ili kombinacije. Poželjet ćete priznanje i napredovanje i neće vam biti dovoljno ono što već imate. Do željenih pozicija nećete doći lako, pa se pripremite na odricanja i ozbiljan rad, ali tek od listopada. Ulagat ćete kako svoje vrijeme, tako i novac, što bi vas na trenutke moglo dovesti u financijski škripac. Čuvajte se megalomanskih projekata, neprovjerenih ugovora i lažnih obećanja. Također budite oprezni ako pokrećete privatni biznis s članovima obitelji jer će biti prepreka. Bolje su vam aspektirani poslovni odnosi s prijateljima.

LJUBAV - Učvrstite svoj položaj i osjetite da ste svoj život uredno složili u ladice navika i rituala. Potrebni su vam opipljivi uspjesi, a osamostaljivanje, bilo poslovno, bilo privatno, pravi je način za vratiti samopouzdanje. Obiteljska ili stambena situacija i dalje su vam izvor briga, što će posebno otežati potkraj veljače pa sve do sredine svibnja. I lipanj te rujan su krizni mjesec, no tada dolaze na udar postojeće veze i nove ljubavi. Što je onda dobro, pitate se? Sve ostalo, a to su prekrasni romantični izgledi u siječnju i travnju. Ljetni mjeseci mogli bi za osamljene biti značajni (kolovoz!) zbog obnavljanja prekinute veze. Imate li partnera, cijenit ćete sigurnost i zaštitu koju vam pruža iako ćete neprestano tražiti nove dokaze ljubavi. Nemojte u tome pretjerivati, jer svaki oblik posesivnosti predstavljat će nepotreban teret vašem partneru.

ZDRAVLJE - Najbolje vrijeme za sve vrste tjelesnih aktivnosti i stjecanje dodatne energije bit će ožujak, travanj rujan i listopad, dok vam veljača, lipanj i srpanj mogu donijeti iscrpljenja i oslabljen imunitet. Pripazite na ginekološki trakt, osjetljivu kralježnicu i debljanje, pa će vaš recept za vitku liniju biti vježba i samo vježba.

STRIJELAC

POSAO - Vrijeme je da napravite popis stvari koje ste uvijek željeli napraviti, a niste ih mogli, smjeli ili stigli poduzeti. Mnogi od vas u ovoj godini će putovati, ići u posjet drugim kontinentima ili obnavljati svoje umjetničke sklonosti, eksperimentirati na poslu, upisati magisterij ili doktorat. Studenti, ovo je vaša godina u kojoj ćete zabilježiti uspjehe! Poticajne su sve profesije u vezi s pravom, trgovinom, studijem, sportom, izdavaštvom. No, dosta hvalospjeva, jer moramo vas upozoriti i na zamke ovakve divne godine. Ni u kom slučaju nemojte se opustiti i prepustiti ljenčarenju ili se ljuljati u zagrljaju lakih pobjeda. Bolje ćete rezultate postići s malo više truda. Nemojte spavati na lovorikama, osobito početkom godine, radije si postavite visoke ciljeve koje možete lako ostvariti.

LJUBAV - S lakoćom ćete upoznavati nove ljude i sklapati prijateljstva, pa ćete simpatije nalaziti na različitim mjestima - mogli biste se zagledati u nečije oči dok čekate autobus, na školskom hodniku ili na putovanju. Neki će Strijelci pronaći srodnu dušu među strancima ili u susjednom gradu, zato vam preporučujemo da budete dotjerani na svim poslovnim seminarima, maturalcima i na skijanju. Nagli preokret veze tijekom proljetnih mjeseci, mogao bi vas voditi kod matičara. Ove godine jaz između flerta i stvarne veze činit će vam se nepremostiv, nemojte se bojati pravih emocija i obveza. U trajne odnose sami ćete donijeti puno radosti i nemira, pa vam je potreban partner koji se veseli istim stvarima i voli dinamiku i druženja. Upozoravamo vas na negativne mjesece, a to su siječanj, srpanj i rujan kada će Strijelci u braku imati teškoća u razumijevanju s partnerom.

ZDRAVLJE - Dosad ste imali ispriku u objektivnim okolnostima, koje vam nisu davale priliku za to, no 2009. suočit će vas s izborom; ili ćete pronaći kakvu rupu u tjednom rasporedu za aerobik, plivanje, masažu ili bi vaše tijelo moglo pritisnuti alarmno zvonce za uzbunu. Već će vas zimske bolesti i pad imuniteta prisiliti da odaberete ono prvo - jer vi ste osoba osjetljiva zdravlja, koja to ne smije zanemarivati. Budete li imali trajnih smetnji, posjetite specijalista.

JARAC

POSAO - Financije su polje vašeg najvećeg ulaganja, ali i rezultata tijekom 2009. Izvrsni izgledi za zaradu nekima od vas će donijeti bogatstvo preko noći, pa imate li interesa, još nije kasno da se priključite poslovnoj utrci i postanete novi moćnik, naročito od lipnja pa do kraja godine. Krećete li u značajne poslovne akcije, zapošljavate li se ili osnivate vlastitu tvrtku - krenite. Kako ništa ne pada s neba, tako ćete se i vi pošteno naraditi i naživcirati oko svog poslovanja, napornih projekata, ispita i slično. Ako ste učenik ili nezaposleni, sva navedena financijska sreća može se shvatiti i u prenesenom smislu, odnosno bit ćete obilno nagrađeni za svoj trud. Ranija ulaganja i odnosi počinju se isplaćivati, možda kroz dobre ocjene, ugled u očima okoline ili vašu veću sigurnost u onome što radite.

LJUBAV - Skloni Saturn donose velike emotivne uzlete i nadasve uspješan ljubavni život za mnoge od vas. Mnogi će pomišljati na brak. U bračnim vezama planovi vašeg partnera bit će vam odskočna daska za vaše uspjehe, a slobodni bi mogli upoznati osobu koja će neočekivano preokrenuti njihov svijet. Vaši najbolji ljubavni mjeseci u ovoj godini su siječanj, travanj, lipanj, kolovoz, rujan i listopad, kada će se mnogi osamljeni zaljubiti. Vaši su planovi vezani uz inozemstvo, duhovni razvoj, obrazovanje i sport, pa biste odabranika svoga srca mogli upoznati na tečaju meditacije, u školi stranih jezika, ili omiljenom fitnesu. Nećete oklijevati ni ako je u pitanju tek romantična avantura, no ova je godina izvrsna za početak kvalitetnih emotivnih odnosa, koji će na nekonvencionalan način izdržati više nego što ste se nadali.

ZDRAVLJE - Imate li problema s povećanom težinom, ova je godina kao stvorena za smanjivanje tjelesne težine. Kad vas uhvati kriza, gladujte umjesto da se tješite hranom. Osjetljivo zdravlje neke će natjerati do liječnika specijalista ili čak na bolovanje, a najkritičniji su travanj, svibanj, rujan i listopad. Umor nemojte liječiti izležavanjem i spavanjem, lagane šetnje pomoći će da sagorite višak kalorija i povratite psiho-fizičku ravnotežu.

VODENJAK

POSAO - Prililčno emotivno prihvaćat ćete sve promjene i stresove, posebno stoga što će široka okolina biti zainteresirana za vaše rezultate i uspjeh. Mnogi će vam se ljudi uplitati, jedni iz dobrih, drugi iz loših namjera, no oni koji čekaju da posrnete, neće to doživjeti. Godina pred vama naučit će vas kako da koristite svoje potencijale i snagu za koju niste ni znali da je posjedujete. To uključuje i konkretne primjere skrivenih financijskih mogućnosti, kao što su nasljedstvo, stipendija, kredit, sponzorstva i slično. Osobito ćete napredovati tijekom proljetnih mjeseci i krajem godine. Možda ćete nailaziti na teškoće u odnosu s autoritetima, nadređenima, no uz malo kompromisa i vjere u svoje spobnosti, prebrodit ćete sve neprilike.

LJUBAV - Emotivna strana vašeg života proći će duboku transformaciju, a vi biste trebali zaroniti u jezero svoga srca i izvaditi biser istine. Neuobičajene okolnosti natjerat će vas da svijet promatrate iz drugog kuta, pa se možda iz obiteljskih problema, bolesti ili rođenja u bliskom krugu stvori poticaj za nove početke. U postojećim vezama stare teškoće i dalje pozivaju na osjećaj odgovornosti, obveze i strpljenja, a partneru su potrebni vaša podrška i razumijevanje za okolnosti u kojima se nalazi. Slobodni bi mogli upasti u mrežu fatalne privlačnosti i seksualnih avantura. Sviđat će vam se osobe koje vam imponiraju po sigurnosti, položaju ili bogatstvu, možda čak iz poslovnog kruga ili nešto starije dobi. Od veljače pa sve do svibnja ste u odličnom razdoblju u kojem ćete zaboraviti sve dvojbe i probleme.

ZDRAVLJE - Tijekom cijele godine bit ćete dobra zdravlja i raspoloženi, pa ćete problemima prilaziti s više optimizma i volje za njihovo rješavanje. Ipak, pripazite da se vaše dobro raspoloženje ne pretvori u hiperaktivnost i pretjerano trošenje energije, osobito u veljači, ožujku, lipnju i srpnju.

RIBE

POSAO - Što više budete imali bahatih osobina u smislu 'ja i nitko više', to će vam biti teže prihvatiti životne činjenice. Dolazi vrijeme u kojem svoj 'ja' trebate zamijeniti s 'mi', a naviku da vi određujete brzinu okretanja zemljine kugle rješavate prijateljskom tolerancijom i popuštanjem. Ma koliko to gorko zvučalo, na kraju ćete shvatiti da je to bio pravi lijek za vašu situaciju. Timski rad ili partnerstvo pomoći će vam da se suočite s kritikom javnosti, pritiscima okoline i optužbama vaših suparnika. Mogući su i sudski procesi, javni istupi, koji će vas dovesti u središte interesa, naročito tijekom kolovoza, rujna i listopada. Pripazite da svi poslovi i financijske transakcije budu u skladu sa zakonom. Upozoravamo vas na stresan početak godine te na krizu u srpnju i studenome.

LJUBAV - Samo će odabrani imati povlasticu zaviriti u vaš skriveni svijet mašte, unutarnjih previranja, skrivenih ljubavi i tajnih strasti. Čak i ako već imate partnera, vaše će se intimne drame i vrhunci odvijati daleko od očiju javnosti. Interes bliske osobe bit će vam ispred vlastitog, bilo da je to vaš partner, dijete ili roditelj. Brinut ćete tuđe brige, možda se i žrtvovati zbog višeg cilja, živjeti kroz i za druge. Privlačit će vas neuhvatljive osobe misterioznih namjera, pomalo gubitnici i neshvaćene duše. Provjerite da takvi ne iskorištavaju vašu dobrotu. Povratak starih problema, pak, neće vas spriječiti da uživate u strastvenom siječnju, travnju, lipnju i kolovozu te romantičnoj jeseni, no zato su srpanj i listopad krizni. Kako god bilo, smiješi vam se sreća, pa možete očekivati nagli preokret, pomirenja, velika zaljubljivanja, žene trudnoću, a bit će i zaruka te bračnih odluka.

ZDRAVLJE - Ožujak, travanj, srpanj i kolovoz donose zdravstvene probleme, pri čemu je dobro upozoriti na unutarnje organe, probavu, jetru te cirkulaciju i krvni tlak. Smanjite masnoću u hrani, uzimanje alkohola i pušenje jer takve navike pogoršavaju vaše tegobe. Popustite nagovaranju prijateljice ili partnera, priključite se sportskom klubu i nabavite tablicu kalorija.