ASTRO PROFIL

Strijelci su optimistični pustolovi koji zanemaruju detalje

27.11.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Strijelci su rođeni govornici ili trgovci, no njihov problem nije pamet, već to koliko dugo mogu izdržati na istom radnom mjestu. Strijelci često mijenjaju poslove jer im jednostavno dosade

Strijelac je mentalno prilagodljiv i lako shvaća nove pojmove, no brzo mu postaje dosadno na jednom mjestu. Da bi pobjegao od monotonije i pronašao nove podražaje, često mijenja poslove i kad za to nema ekonomskog opravdanja.

Puca na visoku zaradu i društveni ugled, no oni mu nisu prioritet. Ako osjeti da ga trenutačna pozicija na bilo koji način ograničuje, potražit će nešto drugo.

Strijelca zanimaju mnoga područja, ponekad međusobno vrlo različita. Kuje velike, katkad nerealne planove, u koje ulaže sve svoje (pa i tuđe) vrijeme i resurse.

Optimističan je, prihvaća rizik i dobro podnosi pritisak. Ako pretrpi neuspjeh, prilično se brzo podiže na noge i pokušava opet. Za njegovo je dobro da pored sebe ima nekog opreznijeg i trezvenijeg.

360045, 359826, 359767, 359561
Idealan privatni poduzetnik

Poduzetničke je prirode i radije je sam svoj šef, nego tuđi zaposlenik. Ako radi za drugoga, trudit će se makar kriomice izboriti za široku samostalnost.

Ako je menadžer, vidi opću sliku, ali zanemaruje detalje. Ponekad postavlja poslovne ciljeve koji jako lijepo izgledaju na papiru, ali su neizvedivi u praksi.

Dobre su mu strane komunikativnost i sposobnost motiviranja podređenih. Umije dočarati značaj određenog pothvata i uliti radnicima vjeru u uspjeh.

Budući da se dobro snalazi među ljudima, može biti uspješan učitelj ili govornik koji će predavanja začiniti ponekom šalom. Tipičan Strijelac bit će odličan profesor zemljopisa, stranih jezika ili etike.

Veoma je aktivan i voli biti na otvorenom pa mu odgovaraju poslovi u turizmu, trgovini, zoologiji, botanici i sportu. Umniji pripadnici ovog znaka teže zanimanjima kao što su pravo, odnosi s javnošću, financije ili pisanje.