ASTRO KOMPATIBILNOST

Mali Blizanci izludjet će Vage svojim pitanjima

21.10.2014 u 16:36

Bionic
Reading

Svaki savjesni roditelj nastoji svom djetetu pružiti najveću moguću podršku i razumijevanje. Da biste saznali više o osobnosti i darovitosti svog djeteta, pročitajte sljedeće savjete i otkrijte koliko se doista međusobno poznajete

VATRENI ZNAKOVI

Roditelj Vaga i dijete Ovan

Odnos roditelja Vage i djeteta Ovna uvijek je zabavan i veseo. Zajedničko vrijeme provode u igraonicama, na dječjim zabavama ili u muzejima. Do nesporazuma dolazi rijetko, osim ako se roditelj Vaga dugo ne dvoumi oko neke odluke. Mali Ovan odlučuje nagonski pa od njega i velika Vaga može ponešto naučiti.


Roditelj Vaga i dijete Lav

Dijete Lav obožava roditeljsku pozornost i kada mu je Vaga željna ugoditi, sreći nema kraja. Posvećeni su jedni drugima i vesele se međusobnom uspjehu. Vagama vlada ravnoteža i one znaju kako usmjeriti pažnju djeteta na potrebe drugih. Tako bi svoje Laviće trebale naučiti da nekoga saslušaju - bez prekidanja.

Roditelj Vaga i dijete Strijelac

Njih će dvoje biti u središtu živog obiteljskog života. Zapravo bi trebalo žaliti supružnika Vage ili braću i sestre malog Strijelca koji priželjkuju mirno sjedenje kod kuće, čitanje knjige i opuštanje. To neće biti moguće, osim ako Vaga i Strijelac - bez tuđe pratnje - ne odu u kupnju ili na zabavu.

ZEMLJANI ZNAKOVI

Roditelj Vaga i dijete Bik

Ono što mali Bik želi od roditelja vodstvo je i motivacija. Treba mu jasno pokazati cilj i on će odlučno krenuti prema njemu. Vagi će možda isprva biti teško uživjeti se u ulogu gazde, ali jednom kada se navikne zauzeti čvrst stav, bit će zapanjena koliko je lako ukrotiti tvrdoglavu osobnost Bika.

Roditelj Vaga i dijete Djevica

Na prvi se pogled dijete Djevica čini jednostavnim, marljivim i spremnim pomoći kad god je to potrebno. No ispod površine krije se dijete koje je iznenađujuće samokritično. Srećom, Djevica ima Vagu za roditelja koja će joj pokazati kako uravnotežiti svoju potragu za savršenstvom s ponekom zabavnom pogreškom.

Roditelj Vaga i dijete Jarac

Ako ga se ostavi samog, mali svojeglavi Jarac provest će cijeli dan u slaganju kockica, razvrstavanju autića, pregledavanju sličica koje skuplja, čitanju ili crtanju. Toliko je u stanju usredotočiti se na igru da će zanemariti potrebu za kretanjem. Vaga će Jarcu pomoći uravnotežiti ambiciozne snove sa zdravim navikama.


ZRAČNI ZNAKOVI

Roditelj Vaga i dijete Blizanci

Roditelj Vaga mora pripaziti ako nema spreman dovoljno dobar odgovor na jedno od brojnih pitanja malog Blizanca. Pitanje poput 'kako se pravi sok?' može dovesti do svakojakih eksperimenata u kuhinji. Vaga bi mu trebala obećati da će zajedno potražiti odgovore, prije negoli ih mali Blizanac pokuša pronaći samostalno.

Roditelj Vaga i dijete Vaga

Vaga će održati kontrolu nad stalnim promjenjivim raspoloženjem svoje male Vage jedino ako nauči bez oklijevanja reći ne. Zajedno će se puno zabavljati i imati odličan odnos. No ako žele biti roditelji, a ne samo prijatelji, moraju vjerovati svojim instinktima i donositi brze odluke za dobrobit svoga djeteta.

Roditelj Vaga i dijete Vodenjak

Roditelji Vage najviše se raduju vremenu provedenim s djetetom. Problemi nastaju kada se Vaga počne dvoumiti kamo poći i što kupiti. Mali Vodenjak isprva će se jako veseliti, ali će biti zbunjen roditeljskim oklijevanjem i predomišljanjem. Doduše, i on je sklon navlas jednaku ponašanju, ali ne dopušta da netko to čini na njegov račun.

VODENI ZNAKOVI

Roditelj Vaga i dijete Rak

Društvenim mamama Vagama teško je prihvatiti da im je dijete sramežljivo. One znaju da je životna ravnoteža vrlo važna pa će koristiti svaku priliku da male Rakove namame na izlazak iz kuće. To će postići razumijevanjem i dogovorom sa svojim djetetom, a malom će Raku brzo porasti samopouzdanje.

Roditelj Vaga i dijete Škorpion

Mali će Škorpion roditeljima postavljati teška pitanja i zahtijevati izravne odgovore. Srećom, Vaga ima smisao za taktiziranje i diplomaciju. Problemi počinju kada se Vaga pretvara da zna odgovor, jer Škorpion to razotkriva i buni se. Bilo bi puno zabavnije da odgovor potraže zajedno.

Roditelj Vaga i dijete Ribe

Mami Vagi i maloj Ribi jako je lijepo zajedno. To dijete rijetko samovoljno napušta roditeljsko okrilje, a roditelji ga na to ni ne potiču. Brižnim Vagama ne smeta ta strana malih Riba, jer im je draga njihova nježnost. Problem počinje kod bilo kakve vrste odvajanja, poput odlaska u školu ili vrtić. Vage će makar nevoljko morati naučiti dijete samostalnosti.