ASTRO KOMPATIBILNOST

Mali Škorpioni će izludjeti Djevicu

16.09.2014 u 14:01

Bionic
Reading

Svaki savjestan roditelj nastoji svojem djetetu pružiti najveću moguću podršku i razumijevanje. Da biste saznali više o osobnosti i darovitosti vašega djeteta, pročitajte sljedeće savjete i otkrijte koliko se doista poznajete

VATRENI ZNAKOVI

Roditelj Djevica i dijete Ovan

Maleni je Ovan često neposlušan i sklon nestašlucima, na koje roditelj Djevica ne gleda s odobravanjem. Opreznoj Djevici neće se svidjeti njegov pustolovni duh, a posebno će se brinuti zbog njegove nepažnje i sklonosti opasnom ponašanju koje nerijetko dovodi do padova i ozljeda. Ovan ne reagira dobro na disciplinske mjere roditelja Djevice pa je ovaj odnos često za oboje izazovan.


Roditelj Djevica i dijete Lav

Mali Lav voli biti u centru pažnje dok je Djevica pomalo suzdržan roditelj, koji ne želi razmaziti svoje dijete. Iako se dijete Lav doima snažnim i čvrstim, ono je u dubini duše osjetljivo i treba mu konstantna pažnja. Djevica bi mu trebala pokazivati više naklonosti i što manje pribjegavati kritikama. Kad Lav osjeti da ima podršku kod kuće, iskazat će svoj pun potencijal i biti najbolji u školskim i svim ostalim aktivnostima.

Roditelj Djevica i dijete Strijelac

Iako su jako duševno povezani, prilično su različiti pa se često sukobljavaju. Djevici smeta neodgovoran i površan odnos prema životu svog djeteta pa ga od malih nogu pokušava disciplinirati. Dijete Strijelac je dobronamjerno i teško ga je naljutiti, no stroga bi Djevica mogla kod njega izazvati nalete ljutnje i neposlušnost. Djevica treba izbjegavati oštre kazne jer na njih mali Strijelac ne reagira. Više će postići ako mu na lijep način objasni u čemu je pogriješio.

ZEMLJANI ZNAKOVI

Roditelj Djevica i dijete Bik

Dijete Bik od malena je u posebnoj vezi sa svojim roditeljem Djevicom. Njih se dvoje dobro razumiju i odlično slažu, ponajviše zbog toga što su oboje oprezni i miroljubivi. Djevica će poticati malog Bika da se bavi sportom i vodi zdrav život, što je za ovog mališana sklonog lijenosti iznimno korisno. Iako neće izbjeći svađe, u konačnici se radi o skladnoj vezi dvoje sličnih ljudi koji cijene i uvažavaju jedno drugo.

Roditelj Djevica i dijete Djevica

Iako se dvije Djevice mogu dobro slagati, njihov je odnos često napet i neskladan. Roditelj Djevica je iznimno zahtjevan, a stalnim kritikama katkad ne postiže željen učinak. Iako prigovorima pokušava potaknuti dijete da bude što uspješnije, problem je u tome što se malena Djevica uvijek jako trudi oko svega, pa joj trebaju pohvale i podrška. Odnos može biti bolji ako se oboje suzdrže od kritiziranja.

Roditelj Djevica i dijete Jarac

Djeca Jarci obično su ozbiljnija od svojih vršnjaka, što savršeno odgovara roditelju Djevici. Marljivi i odgovorni mališan bit će na ponos svom roditelju i zadiviti ga odličnim ocjenama i dobrim rezultatima. Problemi nastaju ako Djevica bude previše kritizirala mališana zbog sitnih propusta jer Jarca svaka kritika duboko pogađa i ostavlja neizbrisiv trag na njegovom samopouzdanju. Jarac je najbolji kad je ostavljen na miru.


ZRAČNI ZNAKOVI

Roditelj Djevica i dijete Blizanci

Djevica će biti ponosna na ovog inteligentnog mališana koji će od rane mladosti pokazivati interes za pisanje i čitanje. Iako mu neće moći prigovoriti oko ocjena, jer su Blizanci obično dobri u školi, svađat će se oko drugih stvari. Neuredan i razigran Blizanac svog će strogog roditelja dovoditi do ludila raznim nestašlucima. Dijete Blizanac nikad nema mira pa će nervozna Djevica s njim morati stalno vježbati strpljenje.

Roditelj Djevica i dijete Vaga

Ovo je najčešće dobra kombinacija. Mala je Vaga obično mirno i uzorno dijete pa će se roditelj Djevica njome ponositi. Vaga je poslušna i ne voli se svađati pa će Djevica uživati s njom u zabavi i igri. Roditelju bi s vremenom mogla zasmetati lijenost i neodgovornost mališana Vage pa će ga od malih nogu pokušavati naučiti redu i disciplini.

Roditelj Djevica i dijete Vodenjak

Ovo je u najmanju ruku izazovna kombinacija. Ozbiljna i proračunata Djevica često ne može izaći na kraj s ovim maštovitim i nepredvidljivim djetetom. Njegova radoznalost i želja za akcijom suviše su naporni za nju, a najviše mu zamjera neurednost i neodgovornost. Njihov odnos može biti dobar ako Djevica potakne Vodenjaka da ostvari svoj potencijal, umjesto da ga pokušava ograničiti.

VODENI ZNAKOVI

Roditelj Djevica i dijete Rak

Maleni Rak brzo će se uvući pod kožu roditelju Djevici. Ovaj nježan i osjetljiv mališan probudit će u svom roditelju želju da ga stalno pazi i brine se za njega. Ponekad će joj smetati što je toliko ovisan o njoj pa će ga pokušati disciplinirati. Djevica je jedan od rijetkih roditelja koji može ostati imun na suze malenog Raka, što je čini dobrim odgajateljem.

Roditelj Djevica i dijete Škorpion

Škorpion zna biti zahtjevno dijete na kojemu nije lako primijeniti odgojne mjere. Ipak, Djevica je dovoljno strpljiva i uporna da stane na kraj nestašlucima vragolastog Škorpiona. Djevica mu neće dozvoliti da njome manipulira, a kaznama i zabranama dat će mu do znanja da na njoj ne može provoditi svoju volju. Na koncu će je dijete Škorpion poštovati i uz nju naučiti kako obuzdati nalete ljutnje i ljubomoru.

Roditelj Djevica i dijete Ribe

Njih dvoje imaju toplo-hladan odnos. Riba je vrlo osjetljivo i ranjivo dijete pa ga Djevica uvijek želi zaštititi. Riba često živi u svijetu mašte, što racionalna Djevica ne može shvatiti. Ako ga bude previše tjerala da bude bolji u školi ili da se bavi aktivnošću koja ga ne zanima, mališan Riba povući će se u sebe i biti nesretan. Djevica bi trebala biti pažljivija prema ovom malom osjetljivku i pustiti ga da oslobodi svoju kreativnost.