ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Provjerite kome Mars prijeti prehladama i umorom

10.09.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Iduće je razdoblje obilježeno trima važnim planetarnim položajima - Marsom u Strijelcu, Venerom u Djevici i Merkurom u Vagi. Marsov ulazak u Strijelca u subotu 13. rujna donijet će pripadnicima svih znakova nemir, žeđ za pustolovinama i osvajanje novih prostranstava

Marsova selidba iz Škorpiona obradovat će Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake, koje je 'zlostavljao' u posljednja dva i pol mjeseca. Sada će se s njegovim agresivnim energijama morati nositi Blizanci, Djevice, Strijelci i Ribe, počevši s onima rođenima u svibnju, kolovozu, studenom i veljači.


Oni mogu očekivati nesklonost okoline, brzo iscrpljivanje i oslabljen imunitet, pa se moraju čuvati infekcija i ozljeda. Trudit će se promijeniti ono što ih smeta, ali će loše tempirati poteze ili će zagristi prevelik zalogaj. Morat će uložiti povećane napore da bi ostvarili ciljeve.

Ljubav znači dužnost

Venera se od 5. do 29. rujna nalazi u Djevici, znaku u kojemu je njen utjecaj prigušen i ohlađen. Djevičanska Venera umanjuje strast i ulijeva smisao za praktično i korisno. Štogod sada budemo poduzimali na polju ljubavi i estetike, to mora imati vidljivu svrhu.

Izražavat ćemo ljubav i privrženost putem služenja i pomaganja. Bit ćemo više pri ruci dragim ljudima i spremnije ispunjavati obaveze prema njima. Mnogi će biti previše kritični, sitničavi i zabrinuti u vezi s partnerima, djecom i obitelji. Klonit ćemo se pretjerivanja u jelu, piću i seksu, a ako pokleknemo pred izazovima, osjećat ćemo se krivima.

Oklijevanje i kolebanje

Merkur je ušao u Vagu 2. rujna i boravit će u njoj do 27. rujna. Tijekom njegovog prolaska ovim znakom ljudi su većinom diplomatski i prijateljski raspoloženi, sagledavaju stvari racionalnije nego inače i skloniji su pregovaranju nego sili.

Nastojeći uzeti u obzir sve okolnosti i svačije interese, Merkur u Vagi može biti kolebljiv i sklon oklijevanju. Zbog toga je u idućim tjednima izgledno odgađanje donošenja važnih odluka ili sklapanje neodrživih kompromisa.