UPOZNAJMO ZNAKOVE

Kako pristupiti suzdržanoj i opreznoj Djevici?

27.08.2014 u 11:05

Bionic
Reading

Djevica je znak zemljanog elementa i promjenjive kvalitete kojim vlada Merkur. Isti je planet vladar Blizanaca, no dok je kod njega izražena njegova površna i djetinjasta radoznalost, kod Djevice je Merkur zreliji - prizemniji, praktičniji i sređeniji

Vlada: Od 23. kolovoza do 22. rujna (datumi mogu varirati od godine do godine)

Element: Zemlja
Kvaliteta: Promjenjiva
Vladar: Merkur
Srodna kuća: Šesta
Životinje: Pas, pile, dabar, kornjača, mrav
Biljke: Neven, tratinčica, ljiljan, pšenica, lavanda
Metali: Aluminij, živa
Drago kamenje: Biser, sardoniks
Boje: Bijela, siva, boja pijeska, bež


Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 150 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 180 stupnjeva ekliptike. U vremenskom smislu njegova se vladavina poklapa s trećim mjesecom astronomskog ljeta.

Promjenjivi su znakovi oni koji se nalaze u zadnjoj trećini godišnjih doba jer se s njihovim svršetkom mijenjaju godišnja doba i klimatski uvjeti. Uz Djevicu, promjenjivi su znakovi Blizanci, Strijelac i Ribe – zaključni znakovi proljeća, jeseni i zime.

Astrologija je rođena u Mezopotamiji i njena simbolika odražava dijelove godišnjeg klimatskog ciklusa i s njima povezanih ljudskih aktivnosti.

Djevičin grafički simbol nalikuje na djevojku s klasom žita, ali i na ženu s prekriženim nogama, s kojima ona obznanjuje svoju suzdržanost i oprez.

Klas žita usko je povezan s ovim razdobljem godine, u kojemu se obavlja žetva i pohranjuju njeni plodovi na sigurno mjesto na kojem će provesti jesen i zimu.

Mentalne osobine tipičnih pripadnika znaka Djevice proizlaze iz vrlina koje se traže u ovo doba - marljivost, brižnost, urednost i štedljivost.

Jednaka obilježja krase i Djevice koje se bave modernim zanimanjima, daleko od poljoprivrede. U skladu s tim psihičkim značajkama, ne dopuštaju da se išta rasipa i troši uzalud te traže da se sve vrijedno mora sačuvati i spremiti.